Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 Groep 1

1852PT
HEILOO
tel. 072-5330452

Zaterdagmiddag laat speelde Zwaluwen’30 tegen zaterdag vierdeklasser sv De Foresters uit Heiloo.
De Foresters is een voormalige zondag 2e klasser en heeft er voor gekozen om m.i.v. het seizoen 2019-2020 over te gaan naar het zaterdagvoetbal. In dit voetbaljaar staan zij op 9 punten, na 3 winstpartijen met een doelsaldo van 17 voor en 0 tegen. Duidelijk een tegenstander, welke de 4e klasse is ontgroeid. Zwaluwen’30 was dus gewaarschuwd voor deze sterke tegenstander.
Dit werd ook wel duidelijk in het eerste deel van de wedstrijd. Van een klasseverschil tussen De Foresters en Zwaluwen’30 was geen sprake. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van met maximale inzet van beide kanten. Jammer dat de twijfelende arbiter niet meeging in dit geheel.
De eerste kansen waren er vooral voor De Foresters; in de 9e minuut werd de bal in een
kansrijke positie overgeschoten, terwijl een 2e kans in de 12e minuut met moeite door Zwaluwen’30 tot hoekschop kon worden verwerkt. In de 13e minuut kon Tobias Droomers met moeite een bal onder controle krijgen. De rebound door de Foresters ging naast.
In de 23e minuut de eerste, echte kans voor Zwaluwen’30; een kopbal van dichtbij door een keihard  werkende Diovaris Balentina ging net over het doel.
Ook in de 38e minuut een gevaarlijke aanval op het Zwaluwen’30-doel. In 3 instanties kon de bal worden weggewerkt. Dezelfde minuut krijgt Thom Nelen een gele prent van de scheidsrechter; een diep sprintende Foresters-aanvaller wordt onreglementair tegengehouden door hem.
Zelfs een rode kaart had tot de mogelijkheden behoord (doorgebroken speler?).
In de 41e minuut doet Diovaris Balentina weer van zich spreken; zijn kopbal van dichtbij wordt geblokt door de doelman van De Foresters. Zijn gemekker daarna richting scheidsrechter levert  hem een gele prent op!

Na de rust een ongewijzigd Zwaluwen’30. In de 50e minuut een strak schot van afstand door Zakariya el Hayani, waar de doelman moeite mee heeft. De rebound door Jerven Devid wordt niet benut. In de 58e minuut 2 wissels bij Zwaluwen’30; Jim Nelen komt voor Zakariya el Hayani om  zodoende nog meer aanvallende impulsen aan Zwaluwen’30-kant te krijgen en Adi Moric wordt vervangen door Bilal el Guennouni. Voordat het zover kwam eerst nog een deceptie;
Thom Nelen krijgt voor een kleine overtreding in de 61e minuut zijn 2e gele prent voorgeschoteld  en mag voortijdig gaan douchen met zijn ontvangen rode kaart.
Zwaluwen’30 toonde daarna haar bereidwilligheid om tot het gaatje te gaan; deze wedstrijd mocht niet verloren gaan! Op het middenveld toonden Jorg Ooievaar en Leon Schipper hun grote kwaliteit om het spel in de juiste richting te verplaatsen. Het leek nu alsof Zwaluwen’30 met een man meer speelde, i.p.v. De Foresters. Niemand (achter, midden en voor) verzaakte en bleef met overtuiging en volle inzet spelen. In de 71e minuut een uitstekende vrije trap van ver van Jim Nelen. Samet Cetin
kan de bal zodanig verlengen met zijn hoofd dat De Foresters-verdediging en doelman werden verrast. Stand 0-1.
In de 78e minuut wordt de Zwaluwen’30-voorsprong uitgebreid; een strakke en lage
hoekschop wordt in de 16 gemist door diverse spelers en valt voor de voeten van Leon Schipper.
Hij weet wel raad met deze mogelijkheid en schiet strak en hard in voor de 0-2.
In de 80e minuut komt Fabian Juan voor Samet Cetin en in de 86e minuut Davey v.d. Meer voor Jerven Devid.
Zwaluwen’30 speelt geroutineerd de laatste 10 minuten uit met een voorsprong van 0-2.
Complimenten voor een team dat deze overwinning vooral te danken heeft aan een volle inzet en beleving en er ook met 10 man in bleef geloven.

Opstelling:

Tobias Droomers, Adi Moric (58e, Bilal el Guannouni), Calvin den Boer, Encho Margaritha,  Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jorg Ooievaar, Jerven Devid (86e, Davey v.d. Meer), Samet Cetin (80e, Fabian Juan), Zakariya el Hayani (58e, Jim Nelen), Thom Nelen (2x geel=rood 61e minuut).

Verdere wissels: Gregory Scheltens, Jarie Koning.