2034JL
HAARLEM
tel. 023-5338606

Bij winst op Zwaluwen’30 zou Olympia Haarlem aansluiten bij de beide andere bovenste teams (HBOK en Jong Holland) in deze competitie.
Zwaluwen’30 staat, na de late winst tegen Always Forward (zat.), op een achtste plaats. Beide teams hadden dus belang bij winst in deze
wedstrijd.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor Bob Elstrodt. Bob overleed plotseling afgelopen donderdag op 69-jarige
leeftijd. Hij was jarenlang onze vaste medewerker in de kantine op de trainingsavonden en op de zaterdag. Hij zal erg gemist worden
door de trainers en door de selectie van Zwaluwen’30.

Het spel in de 1e helft werd vooral bepaald door een goed spelend Olympia Haarlem. Zwaluwen’30 moest achteruit en zich vooral tot
verdedigen beperken. Kayra Kaplan mocht in de eerste tien minuten niet klagen bij een forse overtreding. Scheidsrechter Barrales gaf
geel waar een zwaardere sanctie tot de mogelijkheden had behoord. Het eerste kwartier hielden beide teams elkaar nog in evenwicht.
Daarna werd Olympia Haarlem gevaarlijker via haar snelle voorwaartsen. In de 26e minuut een grote kans voor de Haarlemmers;
het schot gaat net naast. Een minuut later schiet Diovaris Balentina ook net naast aan de andere kant. De rechterspits van Olympia
Haarlem mag in de 31e minuut alleen doorgaan op doelman Tobias Droomers van Zwaluwen’30. Met zijn benen weet Tobias de
nul te houden. In de 34e minuut kon aanvoerder Calvin den Boer een schot op doel nog net van de lijn wegwerken tot een uitbal.
In minuut 36 weet Droomers 2 aanvallen van Olympia Haarlem onschadelijk te maken. Het wachten was op een doelpunt van de
Haarlemmmers. Deze kwam in de 37e minuut; de spits mocht alleen doorgaan richting doelman Droomers en het eenvoudig
afmaken met een schot onder de keeper door. Stand 1-0. Nog voor de rust een goede Zwaluwen’30-aanval.
Leon Schipper schiet net naast.

Zwaluwen’30 begon de 2e helft met een onveranderd team. Er werd wel meer energie gelegd in het aanvalsspel. Ook het elkaar
aanspelen ging sneller. Bij een van de aanvallen werd gelegenheids-linkerspits Roy Honingh in de diepte aangespeeld.
Hij hield goed het overzicht en legt de bal prima terug op de mee-opgekomen diepe spits Samet Cetin. Deze weet met een goede
trap de 1-1 aan te tekenen in 57e minuut. Samet krijgt in de 65e minuut opnieuw een kans; een goede voorzet van Leon Schipper
wordt door Samet met de borst verlengd richting doel Olympia Haarlem. De keeper weet redding te brengen.

In de 72e minuut komt Jim Nelen voor Roy Honingh en Bekir Kadioglu voor de geblesseerde Jerven Devid in het veld.
Jerven had tot dan voor gevaar gezorgd met enkele goede demarrages over rechts.
Zijn voorzetten werden tot dan niet op waarde geschat.

Het laatste kwartier gingen beide partijen voor de volle winst. De aanvallen van Olympia Haarlem waren niet van gevaar ontbloot
maar keeper Droomers verstond deze middag zijn mannetje en maakte alles onschadelijk in zijn strafschopgebied.

In de 89e minuut werd Davey Jansen vervangen door Thom Nelen en Kayra Kaplan door Sonny Punt.
In blessuretijd nog een grote kans voor Olympia Haarlem; een vrije trap, welke in een druk 16-meter eindigt, wordt door iedereen
gemist en daarna door Zwaluwen’30 weggewerkt.
De allergrootste kans is er in de blessuretijd nog voor Zwaluwen’30. Jim Nelen weet, op de achterlijn, miraculeus 3 tegenstanders met
één voetbeweging van zich af te schudden en legt de bal prima terug op Leon Schipper. Leon zoekt het doel iets te veel naar links
en de bal gaat langs de verkeerde kant van de paal. Bijna weer een overwinning in de blessuretijd.
Het uiteindelijke resultaat )1-1) was wel de verhouding; Olympia Haarlem heerste in de 1e helft en Zwaluwen’30 pakte het initiatief in de