Facebook Toestaan Niet toestaan

Verdiende overwinning op Arsenal met hoofdrol voor (opnieuw) Jerven Devid (5-3).

tel. 0229-235022

Zwaluwen”30 behaalde afgelopen zaterdag thuis een zeer nuttige en verdiende overwinning op het Amsterdamse

ASV Arsenal. Bij winst van Arsenal zouden zij mogelijk de ranglijst gaan aanvoeren.

Bij Zwaluwen’30 ontbraken wegens schorsingen, blessures of werk diverse basisspelers zoals Diovaris Balentina,

Jorg Ooievaar, Lasse Pioch, Bekir Kadioglu en Thom Nelen. Sonny Punt was op vakantie. Het gevolg was een bijna

lege Zwaluwen’30-reservebank.

Zwaluwen’30 begreep dat vanaf minuut één, mede gezien de lijst van afwezigen in het achterhoofd, veel strijd

gelevert diende te worden. Dit beloonde zich al heel snel uit; een uitstekende voorzet vanaf links door Jim Nelen

werd in de 4e minuut door spits Jerven Devid omgezet in een doelpunt (1-0).

In de 8e minuut was het al 2-0. Samet Cetin mag 3 man passeren op zijn weg naar het Arsenal-doel. Hij speelt zich

prima vrij en schiet de bal onhoudbaar voor de doelman van Arsenal in de bovenhoek.

In de 30e minuut is het zelfs 3-0. Opnieuw wordt Jerven Devid prima gelanceerd vanaf links en hij schuift de bal

binnen in de rechterbenedenhoek. Opnieuw een kansloze doelman bij dit doelpunt.

In de 42e minuut doet Arsenal iets terug met onbedoelde hulp van doelman Droomers van Zwaluwen’30.

Een hoge bal wordt niet goed verwerkt en van dichtbij mag Arsenal het doelpunt voor de 3-1 maken.

Uiteraard kon een getergd Arsenal worden verwacht in de 2e helft. Een corner in de 46e minuut werd naast gekopt

en in de 48e minuut kon doelman Droomers nog net een diepe Arsenal-bal onderscheppen.

Arsenal moest wel steeds attent zijn op de snelle diepgaande Zwaluwen’30-spelers Jim Nelen en Jerven Devid.

In de 54e minuut wordt Jerven Devid opnieuw vanaf het Zwaluwen’30-middenveld gelanceerd. Opnieuw is hij

iedereen te snel af en mag hij zijn derde doelpunt en dus hattrick aantekenen. Opnieuw moet de doelman van

Arsenal de bal uit het net halen voor een tussenstand van 4-1. Wedstrijd gespeeld? Bij Zwaluwen’30 kan het alle

kanten op is de ervaring. Arsenal ging wisselen en zette nog een tandje bij en al meteen daarna in de 55e minuut

had Zwaluwen’30 het geluk mee; een bijna zeker doelpunt stuiterde via de binnenkant van de paal in de handen

van doelman Droomers. In de 56e minuut was het wel raak; een goede voorzet vanaf links werd door de spits benut

en dus was de stand 4-2. In de 65e minuut gebeurde het opnieuw; Jerven Devid ging er weer als een speer vandoor

en werd op tijd aangespeeld. Met een schijnbeweging werd de doelman van Arsenal op het verkeerde been gezet

en mocht Jerven zijn 4e doelpunt van de middag aantekenen en de stand op 5-2 brengen.

Arsenal ging daarna op de oppurtunistische toer met hoge ballen op hun lange spelers in de zestien bij Zwaluwen’30.

In de 70e minuut moest Droomers 2x redding brengen. In de 78e minuut schiet Jerven Devid van dichtbij nog een

bal op de paal. Het had zijn 5e doelpunt kunnen zijn!

In de 79e minuut krijgt Kayra Kaplan van Zwaluwen’30 zijn 2e gele kaart uitgereikt door scheidsrechter Niels Bos.

Doelman Tobias Droomers moest zich in de 89eminuut laten vervangen door doelman Robin Blaak van Zwaluwen’30.

Robin moest meteen 2 reddingen verrichten op inzetten van Arsenal.

Zwaluwen’30 hield de boel verder op slot tot in de blessuretijd maar moest hierbij nog wel een Arsenal-doelpunt toestaan.

De bal ging op de stip bij een overtreding in de zestien bij Zwaluwen’30. Arsenal bracht hierbij de eindstand nog op 5-3.

Een zeer nuttige en broodnodige overwinning was een feit. Dat Jerven Devid tot Man of the Match werd uitgeroepen

was geen verrassing. Door deze overwinning staat Zwaluwen’30 nu op een veilige plaats 8 op de ranglijst met

26 punten uit 19 wedstrijden. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen AFC in Amsterdam.