Maurice Ravellaan 4
1083HR
AMSTERDAM
tel. 020-6445575

In de thuiswedstrijd tegen AFC-zat. op 25 november 2023 verspeelde Zwaluwen’30 twee onnodige punten in de blessuretijd en werd de einduitslag uiteindelijk 2-2, na een 2-0-voorsprong. In de uitwedstrijd werden opnieuw twee onnodige punten ingeleverd. Na een 0-1 tussenstand werd het uiteindelijk een eindstand van 1-1. AFC-zat. heeft sinds enkele weken een nieuwe trainer, die ook voor volgend seizoen al is aangesteld. Er werden alsnog diverse spelers uit andere teams gerekruteerd om te pogen niet te degraderen naar de 3e klasse. Tegen koploper HBOK werd sindsdien gewonnen en tegen EVC gelijkgespeeld. Het is duidelijk niet meer het team dat, zoveel daarvoor, heel veel doelpunten moet incasseren.

Vanaf het allereerste moment van de wedstrijd moest Zwaluwen’30 attent zijn op een goed combinerend AFC-team. Het eerste kwartier was voor het Amsterdamse team en kwam Zwaluwen’30 niet echt gevaarlijk voor het doel van AFC. In de 11e en in de 15e minuut moest doelman Droomers een diepe bal en een voorzet van AFC onderscheppen, voordat zij echt gevaarlijk konden worden. In de 20e minuut de eerste echte kans voor Zwaluwen’30. Diovaris Balentina veroverd de bal en legt de bal terug in het zestienmetergebied. Een pass op de vrijstaande Samet Cetin was een betere oplossing geweest. Opnieuw een Diovaris-mogelijkheid in de 24e minuut. Nu kan de doelman van AFC de bal onderscheppen. In de 31e minuut een serieuze mogelijkheid voor AFC. Doelman Droomers moet ver uitkomen en werd uitgespeeld. Voor het doel wordt de bal, in een mêlee van spelers, door Zwaluwen’30 weggewerkt. In de 34e minuut mag Jim Nelen een prima voorzet vanaf rechts afleveren in het centrum. Diovaris Balentina kopt naast. In de 39e minuut komt Zwaluwen’30 op een 0-1 voorsprong; Diovaris legt prima af op Jerven Devid, die net voor de 16-meter een laag afstandsschot produceert, welke de keeper van AFC te machtig is.

Een onveranderd Zwaluwen’30 in de 2e helft krijgt via Jim Nelen al in de 47e minuut een grote kans om de score uit te breiden. Nadat Jim zich had vrijgespeeld van 2 verdedigers mocht hij alleen doorgaan richting doel AFC. Tot grote teleurstelling zoekt hij de verre hoek, waar de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaat. Aan de andere kant ontsnapt Zwaluwen’30 aan de gelijkmaker van AFC; een te korte terugspeelbal op doelman Droomers van Zwaluwen’30 van Samet Cetin wordt onderschept door een AFC-aanvaller. Deze schiet in vrije positie over het doel van Droomers. In de 52e minuut een overtreding net buiten de zestien door BIlal el Guennouni wat hem een gele kaart oplevert. De vrije trap komt in de muur, terwijl de rebound daarna wordt overgeschoten. In de 58e minuut opnieuw een vrije trap voor AFC, net buiten de zestien. De bal gaat direkt op doel waar doelman Tobias Droomers de bal eenvoudig kan vangen. Tot grote teleurstelling van de Zwaluwen’30 aanhang langs de kant stuitert echter de bal uit de armen van Droomers het veld weer in, waar een gretige AFC-er klaarstond om dit buitenkansje te verzilveren. Stand 1-1. In de 60e minuut opnieuw een kans voor Jim Nelen; zijn schot gaat net over het doel. De  grootste kans voor Zwaluwen’30 kwam in de 65e minuut; een goede vrije trap van Jorg Ooievaar kon niet worden gecontroleerd door de AFC-doelman. De terugspringende, vrije bal wordt door Diovaris Balentina hoog overgeschoten. Een simpel tikkie op doel was waarschijnlijk genoeg geweest. Na deze actie komt Roy Honingh in het veld voor Diovaris Balentina. In de 72e minuut gaat een kopbal van Bilal net over het doel van AFC. In de 81e minuut komt Thom Nelen in het veld voor broer Jim Nelen. Vlak voor tijd nog een Zwaluwen’30-kans; Roy Honingh komt goed door over de linkerkant en produceert een prima voorzet. Twee meegekomen Zwaluwen’30-aanvalllers in het centrum zijn net te laat en missen de bal op een teenlengte. Aan het eind van de wedstrijd leeft bij Zwaluwen’30  toch weer het gevoel dat onnodig twee punten werden weggegeven in Amsterdam. Komende zaterdag (Koningsdag) geen wedstrijd. Een week daarna, op 4 mei a.s. –  aanvang 14.30 uur, speelt Zwaluwen’30 thuis tegen koploper HBOK.