Berkhouterweg 23
1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

Zonder de zieke Richard Bultenaar op de bank heeft Zwaluwen’30 een zeer nuttige overwinning
behaald op het Amsterdamse Wartburgia. Ashvin Ramdin verving Richard bij zijn coachtaak.
Voor de wedstrijd was het verschil op de ranglijst tussen Zwaluwen’30 en Wartburgia 6 punten.
Zaak was dus, voor Zwaluwen’30, om Wartburgia niet dichterbij te laten komen.
Zij stonden, met een 10e plaats, op een potentiële degradatie-nacompetitieplaats;

Voor de wedstrijd was er 1 minuut stilte i.v.m. het overlijden van ons Erelid Thijs Reuzenaar.

Het eerste kwartier gebeurde er weinig spectaculairs op het veld. Wartburgia hield heel veel
spelers achter de bal en Zwaluwen’30 mocht de bal rondtikken zonder tot een gevaarlijke aanval
te komen.
De eerste Wartburgia-kans was in de 17e minuut. Keeper Tobias Droomers dwong de Wartburgia-
aanvaller prima naar buiten, toen deze voor hem verscheen.
In de 19e minuut een grote kans voor Zwaluwen’30; Samet Cetin legt de bal voor op Diovaris Balentina.
Dio komt een teennagel tekort om de bal richting het lege doel te tikken. De bal gaat voorlangs.
In minuut 25 scoort Wartburgia. Liggend op de doellijn wordt de bal binnengegleden.
De goed leidende scheidsrechter Simon Schram had echter een handsbal geconstateerd, zodat dit
doelpunt werd afgekeurd.
In de 26e minuut komt Zwaluwen’30 op voorsprong; Jim Nelen over links, bereikte de mee opgekomen
Diovaris Balentina in het centrum. Deze weet wel raad met een dergelijke kans en scoort van dichtbij de 1-0.
Een vrije trap voor Wartburgia wordt in de 28e minuut tot corner verwerkt.
In de 30e minuut mag Jerven Devid op snelheid langs een aantal verdedigers gaan. Hij schiet in een goede
positie op de benen van de doelman van Wartburgia.
In de 35e minuut mag Zwaluwen’30, op de rand van het zestienmetergebied, een directe vrije trap nemen.
Diovaris Balentina belast zich hiermede en schiet de bal snoeihard door het opgestelde muurtje.
Toen daarop de doelman van Wartburgia de bal niet onder controle kreeg eindigde deze achter de
doellijn en stond de stand van 2-0 op het scorebord. Een lekkere opsteker voor de thuisclub.
Vlak voor de rust nog een grote kans voor Jerven Devid. Een Wartburgia-speler weet met kunst en
vliegwerk een treffer te voorkomen.

Een onveranderd Zwaluwen’30 begint aan de 2e helft. Wartburgia drukt het Hoornse team in 1e instantie
achteruit om een aansluitingstreffer te forceren.
Dit lukt in de 51e minuut; over rechts wordt te weinig ingegrepen en de bal mag in het centrum van
dichtbij worden binnengeschoten. Stand 2-1.
In de 56e minuut ontvangt een over links diepgaande Jim Nelen de bal op tijd en produceert een goede
voorzet. Leon Schipper staat in het centrum, niet ver van het strafschopgebied van Wartburgia, en stapt
zeer slim over Jims-voorzet waardoor de naast hem lopende Jerven Devid in een prima positie komt om
met een strak schot de 3-1 aan te tekenen. Een prima doelpunt voor Zwaluwen’30.
Vanaf dat moment dicteerde Zwaluwen’30 de wedstrijd. Er werd weinig weggegeven en Wartburgia
was niet in staat om de wedstrijd een andere wending te geven.
Samet Cetin kreeg in de 77e minuut nog een goede kans. Op de rand van de 16 schiet hij tegen
de doelman van Wartburgia.
In de 78e minuut kwamen Lasse Pioch en Thom Nelen voor Davey Jansen en Jerven Devid, terwijl
in de 83e minuut Roy Honingh nog Bilal el Guennouni verving.
Door deze overwinning kan Zwaluwen’30 nu met een gerust hart volgende week naar mede-koploper
Jong Holland vertrekken. Uit 14 wedstrijden produceerde Zwaluwen’30 20 punten en staat op een
7e plaats. HBOK en Jong Holland staan op plaats 1 en 2 met 30 punten uit 14 wedstrijden.