Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Het Almeerse Waterwijk behaalde een duidelijke overwinning op een ongeïnspireerd Zwaluwen’30 in Almere. Met een ruststand van 3-0 en een Zwaluwen’30-speler met een rode kaart in de 29e minuut was de einduitslag niet eens geflatteerd. Een aanvallend weifelend Waterwijk en doelman Tobias Droomers voorkwam in de 2e helft met enkele goede acties dat de nederlaag nog hoger zou uitvallen.

Vanaf minuut één was duidelijk dat Waterwijk tot het gaatje wilde gaan terwijl het Zwaluwen’30 ontbrak aan duelkracht. Ook het elkaar bereiken over enkele meters was niet besteed aan het Zwaluwen’30-team. Steeds werd de verkeerde oplossing gekozen om te komen tot een fatsoenlijke aanval. Al in de 12e minuut kwam de 1-0 op het scorebord. Uit een corner weifelde Zwaluwen’30 de bal weg te werken uit het 16-metergebied. Van dichtbij kon de 1-0 worden aangetekend voor Waterwijk. De aanvallinie van Zwaluwen’30 lag aan de leiband van de stevige Waterwijk-verdedigers en er werd weinig tot niets gecreëerd rond de zestien van Waterwijk. In de 22e minuut mocht de linkeraanvaller van Waterwijk uithalen vanaf de rand van de zestien en doelman Droomers was kansloos op het gerichte schot in de rechterbovenhoek. Stand 2-0. In de 29e minuut was de wedstrijd in feite al gespeeld; Lasse Pioch was te laat bij een actie en raakte zijn tegenspeler achter op de enkels. Scheidsrechter Jordy Schaft besloot tot een directe rode kaart. In de 34e minuut een prima, dubbele redding van Tobias Droomers. Nog voor de rust was het 3-0. De bal ging op de stip voor een penalty i.v.m. vasthouden. Wedstrijd gespeeld dus!

Na de rust kwamen de gebroeders Thom en Jim Nelen voor resp. Bilal el Guennouni en Samet Cetin. Jim bracht wel meer aanvallende impulsen in het team maar tot doelpunten kwam het niet. Doelman Tobias Droomers kon met enkele goede acties voorkomen dat de nederlaag nog hoger
zou uitvallen. De 4-0 kon wel op zijn conto worden bijgeschreven. Een simpele terugspeelbal rolde onder zijn voet door in de 74e minuut. Roy Honing kwam hierna voor Davey Jansen in het veld. In de 78e minuut kwam Sonny Punt nog voor Jorg Ooievaar. Doelman Droomers was nog attent in de 85e minuut bij een te korte terugspeelbal van Calvin den Boer. Jerven Devid had in de blessuretijd nog een van de weinige goede aanvallende acties in huis. De afronding voor het doel duurde net even te lang om tot scoren te komen. Een verdiende nederlaag voor een matig Zwaluwen’30 was het resultaat van het bezoek aan Almere.