1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

De beloning bleef uit voor Zwaluwen’30 afgelopen zaterdag in Alkmaar tegen koploper Jong Holland.
Het Hoornse team speelde een voortreffelijke 1e helft met de beste mogelijkheden om op een voorsprong te komen.
De 2e helft was meer in evenwicht en wist Jong Holland als eerste de de score te openen.
Dit bleek uiteindelijk cruciaal om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Het eerste kwartier werd benut om elkaar af te tasten. Zwaluwen’30 bleef voornamelijk op eigen helft en
probeerde met haar 2 snelle buitenspelers Jim Nelen en Jerven Devid en Diovaris Balentina als diepe spits Jong Holland
te verrassen. Doordat beide teams verder gedisciplineerd speelden werden er over en weer weinig kansen weggegeven.
In de 15e minuut krijgt Jerven Devid een goede schietkans. Deze gaat naast. Even later een kopkans voor Diovaris.
Ook deze gaat naast. In de 23e minuut wordt de bal verspeeld net buiten het zestienmetergebied van Zwaluwen’30;
Het strakke schot van Jong Holland verdwijnt over de deklat. Jim Nelen mag in de 28e minuut zijn welbekende
actie maken en passeerde 4 tegenstanders. Zijn voorzet beland in de handen van de doelman van Jong Holland.
De beste kans in de 1e helft is voor Diovaris Balentina; een uitstekende voorzet van Jerven Devid van rechts
komt bij  Dio, geheel vrij voor de doelman! Met een uiterste krachtinspanning weet deze doelman de kopbal nog buiten
te werken. In de 42e minuut gaat een bal van Diovaris nog voorlangs.
Dit waren zo maar acties waaruit een doelpunt had moeten komen voor Zwaluwen’30. De ruststand was dus 0-0.

Na de rust kwam Lasse Pioch voor Davey Jansen in het veld. Het spelbeeld veranderde niet veel in vergelijking met de
1e helft. Een goed schot van Jim Nelen in de 52e minuut werd opnieuw goed verwerkt door de JH-doelman.
Ook JH kreeg in de 54e minuut een schotkans; deze bal verdween net langs de goede kant van de paal voor Zwaluwen’30.
In de 60e minuut viel in feite de voorlopige beslissing in deze wedstrijd; de linkerspits van Jong Holland krijgt even
te veel ruimte van de verdediging van Zwaluwen’30 en weet van een behoorlijke afstand een geweldig schot te
produceren welke onhoudbaar voor keeper Droomers in de rechterbovenhoek verdwijnt. Een doelpunt van wereldklasse!

Zwaluwen’30 moest toen komen en Jong Holland kon achterover leunen en afwachten wat er ging gebeuren.
in de 79e minuut een grote kans voor Jong Holland; Tobias Droomers, de doelman van Zwaluwen’30, is ver buiten
zijn 16-metergebied om een bal te onderscheppen. Hij wordt prima ontweken en de bal hoefde nog alleen maar
in het lege doel te worden geschoten. Jong Holland kon het lege doel niet vinden!

In de 80e minuut opnieuw een kopkans voor Diovaris. Opnieuw is de doelman de overwinnaar.
In de 86e minuut komen Thom Nelen en Bekir Kadioglu nog voor Jim Nelen en Leon Schipper in het veld.

En dan de 88e minuut; Jerven Devid speelt zichzelf prima vrij aan de rand van het 16-metergebied.
Tussen hem en de doellijn van Jong Holland zijn geen stoorzenders, behalve de doelman, aanwezig.
Zijn snoeiharde schot gaat net over. Een geplaatst schot had hier de betere oplossing kunnen/moeten zijn.

Zwaluwen’30 dringt dus nog aan en dan is het een bekende voetbalwet; een verdediging die alleen aan
aanvallen denkt en via een echte counter mag Jong Holland de uitgekomen Tobias Droomers ontwijken.
Ook Anthony Sabajo doet nog een vertwijfelde poging een doelpunt te voorkomen. Tevergeefs!
De bal wordt in het lege doel gedeponeerd voor een 2-0 eindstand.
Een teleurgesteld team van Zwaluwen’30 gaat met opgeheven hoofd van het veld met de wetenschap dat
er vandaag in Alkmaar meer te halen was dan een nederlaag. Vooral aan de 1e helft zal hier worden gedacht.