Van belang was; hoe komt Zwaluwen’30 uit de winterstop?
Spits Diovaris Balentina was geschorst en middenvelder Jorg Ooievaar kamp met een zweepslag
en is nog enkele weken uitgeschakeld. Caio Chioccarelli hersteld van een kruisband-operatie.

Het eerste half uur gebeurde er erg weinig voor beide doelen. De teams hielden elkaar in evenwicht.
De grootste kans was voor Jerven Devid. In de 27e minuut mocht hij doorgaan bij een diepe bal.
Zijn harde schot verdween naast het doel van de OSV-doelman. Samet Cetin schiet te snel van afstand
In de 36e minuut en mist. Hij kon vrij doorlopen richting de doelman.
In de 40e minuut komt OSV, redelijk onverwachts, op een voorsprong van 0-1 door een goede
combinatie door het midden. Keeper Tobias Droomers had geen kans tegen dit uitgespeelde doelpunt.
Vlak voor de rust mocht OSV nog 2x aanleggen, Droomers pakte beide ballen.

Na de rust kwam Jim Nelen voor Sonny Punt en Anthony Sabajo voor Roy Honingh.

Zwaluwen’30 deed verwoede pogingen om de stand gelijk te trekken maar het spel was te
onrustig om grote kansen te creëren. Jim Nelen kwam moeilijk langs de dubbele dekking van OSV.
Ook Leon Schipper had het deze middag moeilijk tegen zijn directe tegenstander op rechts.
Zijn befaamde schoten van afstand waren ook al niet te zien. Het duurde allemaal net even te
lang voor het doel van OSV om gevaarlijk te worden. Samet Cetin en Thom Nelen kregen beiden
een kopkans in een goede positie voor het doel. Beiden konden de bal niet tussen de palen krijgen.
Nog steeds werd er teveel gelopen met de bal i.p.v. de bal haar werk te laten doen.
Van een rustige opbouw van achteruit was geen sprake en voor werden de aanvallers redelijk
aan banden gelegd door de OSV-verdediging. Toch kwam de gelijkmaker in de 68e minuut.
Leon Schipper nam een prima corner en deze werd recht voor het doel binnengekopt door
Samet Cetin. Stand 1-1.

Tijd genoeg nog voor een Zwaluwen’30-overwinning tegen de hekkensluiter van de competitie!!
Bekir Kadioglu kwam in de 78e minuut voor Samet Cetin en in de 81e minuut kwam Zakariya
El Hayani voor Kayra Kaplan.
Zwaluwen’30 drong nog aan en verscheen regelmatig in de 16 van OSV. Afdrukken voor een doelpunt
was echter teveel gevraagd. Davey Jansen schiet een vrije trap op een mooie positie hoog over en
de mee opgekomen aanvoerder Calvin den Boer schiet in een goede positie snoeihard naast.
Het mee opkomen van de verdedigers zal echter in de allerlaatste minuut van de regulaire speeltijd
opnieuw bestraft worden. Dwars door het midden mocht een OSV-aanvaller richting Droomers
gaan en deze was kansloos bij de inzet van de OSV-er. Stand 1-2.
Opnieuw werden dus dure punten verspeeld in de laatste fase van de wedstrijd, zoals ook tegen
Always Forward en tegen AFC-Amsterdam. De stemming na de wedstrijd tegen OSV was onder nul