Facebook Toestaan Niet toestaan

Late overwinning voor Zwaluwen’30 tegen stadgenoot Always Forward (zat.) 1 (1-2)

tel. 0229-211069

Vorige week zaterdag leverde Zwaluwen’30 in blessuretijd 3 punten in tegen de rode-lantaarndrager OSV.
Dit zorgde voor veel chagrijn bij de spelers en supporters van het Hoornse team. Zwaluwen’30
kan veel beter maar laat het vaak niet zien tegen lager geplaatste tegenstanders. Onvoldoende motivatie?

Dit kan zeker niet gezegd worden als de derby tegen Always Forward (zat.) 1 voor de deur staat.
De hele week werd over niets anders gesproken. De eerste wedstrijd tegen AF gaf Zwaluwen’30 in blessuretijd
alsnog een overwinning uit handen. Het werd destijds 2-2.
Zwaluwen’30 was, mede door enkele ludieke acties van de kant van AF, goed gemotiveerd voor deze wedstrijd.

De eerste acties van de wedstrijd waren voor Always Forward; in de 2e minuut wordt een bal bij de 2e paal
door AF naast getikt. Jerven Devid krijgt in de 5e minuut een kleine kans; de bal wordt weggewerkt door AF.
In de 8e minuut lokt Diovaris Balentina de keeper ver uit zijn doel. Dio kan de bal bal niet richting doel plaatsen.
In de 20e minuut is het plotseling 1-0. Een verre vrije trap wordt achter de verdediging van Zwaluwen’30
geplaatst en Joep Rive van AF kan profiteren met een prima kopbal van dichtbij.
Behalve een aantal gele kaarten van de streng fluitende scheidsrechter Arjen Nauta gebeurd er weinig in de
1e helft.

Ook het begin van de 2e helft speelde zich vooral af op het middenveld. De beide doelmannen hadden weinig
problemen om hun doel schoon te houden. Rond de 60e minuut waren er diverse corners op het doel van
Zwaluwen’30 zonder dat daaruit echt gevaar ontstond. In de 64e minuut kreeg Balentina een goede kans;
de bal ging voorlang maar geen Zwaluwen’30-speler kon de bal de juiste richting meegeven richting doel AF.

Jim Nelen, steeds goed aan banden gelegd door de verdediging van AF, had in de 70e minuut eindelijk succes.
Hij speelde zich prima vrij richting het strafschopgebied van AF en haalde uit met een verwoestend schot in de
rechterbenedenhoek. Doelman Dani Peper was kansloos op het goede schot. Stand 1-1.
Vanaf de gelijkmaker werd Zwaluwen'30 sterker en bleef druk uitoefenen op het doel van AF.

In de 77e minuut ging het bij een terugspeelbal van AF op Dani Peper bijna mis. De bal ging langs de voor
AF goede kant van de paal tot een corner.
Jerven Devid kreeg in de 79e minuut een hele goede kans. Hij zocht het doel te hoog vanuit een goede positie.
De laatste 10 minuten waren extra spannend. Beide teams gingen voor de overwinning.
De grote kans voor AF om deze wedstrijd te beslissen was in de 86e minuut. Drie maal ging de bal oorlangs het
doel van Zwaluwen’30 maar niemand van AF drukte af voor een doelpunt. Hier kwam Zwaluwen’30 goed weg.
In de 88e minuut weer een Zwaluwen’30-kans; Samet Cetin schiet in kansrijke positie over. In de 90e minuut
weet een AF-speler nog de bal uit het lege doel van AF te trappen na een prima aanval van Zwaluwen’30.
De beslissing valt in de allerlaatste (blessuretijd) minuut; Samet Cetin gaat goed door bij een diepe bal
richting doel AF en wordt aangetikt door een AF-speler. Scheidsrechter Nauta heeft geen enkele twijfel
en fluit voor een penalty voor Zwaluwen’30. Samet Cetin gaat zelf achter de bal staan voor de 11-metertrap.
Hij faalt niet en schiet snoeihard de bal tegen het net. Eindstand 1-2 voor Zwaluwen’30.
Direct na de benutte penalty fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Een spannende wedstrijd kwam hiermede tot een eind met een gelukkig Zwaluwen’30-team en haar supporters.