Berkhouterweg 23
1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

Optisch gezien had Zwaluwen’30 bij deze thuiswedstrijd bijna de gehele wedstrijd een overwicht. Zwaluwen’30 viel naar hartenlust aan en EVC speelde vanuit een gesloten achterhoede en loerde met lange ballen op de counter.
Onze snelle buitenspelers hadden de wedstrijd kunnen (en moeten) openbreken maar het ontbrak te vaak aan overzicht om het de sterke achterhoede van EVC te verontrusten. De vele schoten op doel van de middenvelders werden
vaak geblokt of gingen niet op het EVC-doel.
In de 4e minuut kan een goede actie van Jim Nelen nog net worden onderbroken ten koste van een hoekschop.
De eerste gevaarlijke situatie voor het Zwaluwen’30-doel was in de 8e minuut;
doelman Tobias Droomers heeft een goede redding in huis. In de 16e minuut een mogelijkheid voor Zwaluwen’30 als Diovaris Balentina de goede voorzet van Jorg Ooievaar net naast kopt. Dit herhaalt zich in de 21e minuut; een goed
genomen vrije schop van Leon Schipper wordt overgekopt door Encho Margaritha.
In de 33e minuut komt EVC op 0-1; een verre lage bal van buiten de zestien door Mark Uijlenhoed, valt, ook voor doelman Tobias Droomers, verrassend binnen.
In de 45e minuut een vrije trap op het doel van EVC door Diovaris Balentina. De doelman heeft de juiste reactie.
Na de rust weinig verandering in het spelbeeld. Een onmachtig Zwaluwen’30 tegen een achterover leunend EVC.
Het ontbrak vooral aan een goede eindpass om het de verdediging van EVC lastig te maken. Te veel geloop en te weinig voetbal dus! In de 66e minuut een goede EVC-kans; Keeper Droomers is attent bij het schot van afstand.
Een paar minuten later had de wedstrijd beslist kunnen zijn; een verre bal op doel sprong er via de onderkant van de lat weer uit.
De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 82e minuut toen uit een hoekschop een ware scrimmage voor het doel van EVC ontstond. Bij drie pogingen werd de trekker niet overgehaald en was ook deze mogelijkheid verloren gegaan.
In de 85e minuut mag een EVC-aanvaller alleen doorgaan richting Droomers bij een opdringend Zwaluwen’30. Droomers redt!
In de 88e minuut een vrije trap voor Zwaluwen’30 op een mooie plaats net buiten de zestien. Leon Schipper zoekt het doel te hoog.
In de blessuretijd valt dan ook nog de 0-2. Drie EVC-aanvallers kregen voldoende ruimte van een opdringend Zwaluwen’30 en wisten elkaar goed te vinden. De teruggelegde bal werd in een doelpunt omgezet door Brian Rossenaar.
Al met al een teleurstellend Zwaluwen’30 op deze mooie namiddag op het Zwaluwen’30-complex aan de Berkhouterweg.