1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

Voor de eerste keer in de geschiedenis speelden wij afgelopen zaterdag tegen de ASC Waterwijk uit Almere.
Het werd een verdiende overwinning (2-0) voor een homogeen en wilskrachtig Zwaluwen’30. De eerste helft was van beide zijden weinig spectaculair. Voorzichtigheid troef, er werd weinig gecreëerd en de middenvelders bepaalden het wedstrijdbeeld. Zwaluwen’30 speelde dicht op elkaar en had er in de laatste linie goed het oog in! Trainer Richard Bulterman had besloten om vaste spits Diovaris Balentina en middenvelder Jorg Ooievaar in 1e instantie buiten het team te laten. Aan de buitenkanten speelden Jim Nelen en Jervid Devid terwijl Samet Cetin in de spits nuttig werk deed bij het afjagen van de Waterwijk-opbouw. Jim Nelen mocht in de 12e minuut met enige goede passeerbewegingen vrij voor de doelman van Waterwijk verschijnen. Zijn schot ging naast. Waterwijk kreeg in de 20e minuut een goede kans bij een diepe bal.
Tobias Droomers onderschept de bal. In de 24e minuut nog een afstandsschot van Waterwijk, welke ook naast gaat. Tot de rust weinig verdere wetenswaardigheden of spannende momenten. Na de rust 2 onveranderde teams. In de 50e minuut een snel genomen vrije trap voor Waterwijk; het slimme hakje loopt vast in de mêlee en kan worden weggewerkt. De grootste kans was voor Waterwijk in de 53e minuut; tot 2x mag de bal worden ingebracht. Droomers redt bij de 1e poging met zijn voeten en de 2e poging aansluitend ging over. In de 58e minuut kwamen dan toch Diovaris en Jorg in het veld voor Samet en Lasse. Jorg kan dan met zijn verre inworpen voor meer gevaar zorgen voor het doel van Waterwijk, terwijl Diovaris voor het doorkoppen van de bal kan zorgen.
De laatste 20 minuten waren voor Zwaluwen’30; in een vol 16-metergebied bij Waterwijk weet Jerven Devid plotseling uit te halen en onhoudbaar verdwijnt de bal in de 72e minuut langs de doelman van Waterwijk in het doel voor de 1-0. Jim en Bilal maken in de 85e minuut plaats voor Zakariya en Roy. Hoe lang zou de uitstekende scheidsrechter van vanmiddag, de heer Roelof Luinge, nog laten doorspelen? Het zou in deze competitiejaargang niet de eerste keer zijn dat Zwaluwen’30 een voorsprong nog uit handen gaf! Het Zwaluwen’30-publiek werd gerustgesteld in de 93e minuut; Jorg Ooievaar speelt zich prima vrij op de rand van 16 van Waterwijk en zijn geplaatste bal verdwijnt onhoudbaar in de rechterbenedenhoek voor de 2-0. Een gedisciplineerd spelend Zwaluwen’30 behaalde zo een belangrijke overwinning op de tegenstander uit Almere. Doelman Tobias Droomers mocht de bloemen van Jolanda’s Bloembinderij als Man of the Match in ontvangst nemen.