Verdiende overwinningen tegen de Koninklijke HFC en Waterwijk en een gelijkspel
in en tegen Monnickendam brachten de ploeg naar een zesde plaats
op de ranglijst. Met deze zaterdagmiddag een belangrijk uitduel
tegen het Amsterdamse Arsenal. De nummer vijf op de ranglijst.

Beide ploegen speelden tot aan dit duel zeven wedstijden, waarvan er drie werden gewonnen, twee gelijkgespeeld en twee verloren. Het doelsaldo van Arsenal was vooraf aan dit duel nog net iets sterker (+9) dan Zwaluwen 30 (+7) maar veel verschil tussen beide ploegen leek er vooraf overduidelijk niette zijn.

Trainer Richard Bulterman had gekozen voor de volgende opstelling in een 1-4-3-3 formatie. Op doel stond Robin, de achterhoede werd gevormd door Bilal, Bekir, Jorg en Calvin. Op het middenveld speelden Samet, Leon en Davey en de voorhoede werd ingevuld door Jerven, Diovaris en Jim.

Vrijwel direct nadat scheidsrechter Franklin Berg het startsein had gegeven in deze wedstrijd werd Bekir hard geraakt en moest hij reeds in de eerste (!) minuut met een heupblessure uitvallen. Hij werd vervangen door Thom. Het werd direct al duidelijk dat Arsenal de fysieke kracht niet zou schuwen te gebruiken.

In de 4e minuut een goede kans voor de linksbuiten van Arsenal (Capleton Muinguilo). Zijn schot wordt echter in twee instanties gepareerd door Robin.

Maar daarna zou Zwaluwen 30 de gehele eerste helft volledig domineren en zichzelf meerdere hele grote kansen creëren. Het ontbrak echter opnieuw aan gif om niet te missen kansen ook vol overtuiging tot doelpunten te promoveren.

Ga maar na, in de 12e minuut wordt Samet in stelling gebracht door Jim. Nadat Leon Jim fantastisch vrij speelt aan de linkerzijde van het veld. Het slappe schot van Samet wordt gestopt door de Arsenal keeper Maringho Kortlevers. Maar zulke grote kansen moeten eigenlijk zekere doelpunten zijn.

In de 13e minuut (dus amper één minuut later) wordt Jerven de ruimte ingestuurd aan de rechterzijde van het veld door een hele mooie pass over de verdediging van Arsenal heen van Davey. Omdat er verder geen aansluiting is van meerdere Zwaluwen 30 aanvallers moet Jerven alleen op het doel af en zelf schieten. Opnieuw brengt keeper Kortlevers redding. Opnieuw ook wordt een hele grote open kans onbenut gelaten.

In de 23e minuut zet Leon uit de eerste corner van de wedstrijd voor op Jorg. Laatstgenoemde schiet vanaf de rand zestien, maar het schotje wordt gemakkelijk gepakt door de reeds genoemde keeper van Arsenal. Het is allemaal niet overtuigend genoeg wat Zwaluwen 30 laat zien.

Na 25 minuten spelen moest Jorg geblesseerd het veld verlaten. Al de tweede Zwaluwen 30 speler die zich noodgedwongen moest laten vervangen. Twee minuten later kwam Anthony voor hem in het veld. Maar na Bekir opnieuw een aderlating.

In de 28e minuut wordt Jerven opnieuw aan de rechterzijde van het veld in de diepte gestuurd. Hij schiet echter te gehaast in en ziet de vrijstaande Samet over het hoofd.

In de 42e minuut zet Jim uitstekend door vanuit de linkerzijde. Op hoge snelheid laat hij meerdere Arsenal verdedigers gewoon staan en past hij ook naar nauwkeurig naar Diovaris. Het schot van Diovaris wordt echter geblokt door verdediger Jesse te Paske van Arsenal (4).
In de 45e minuut zet Jim weer uitstekend door vanaf de linkerzijde en besluit hij zelf te gaan afronden. Wederom wordt de inzet geblokt. We blijven vergeten ons te belonen.

Het was deze eerste helft echt alleen Zwaluwen dat het spel dicteerde en bepaalde. Arsenal was echt rijp voor de sloop. Een gouden voetbalregel is echter ook dat wanneer jezelf niet scoort, de score altijd aan de andere kant valt. En dat gebeurde ook.

In de 49e minuut schoot een Arsenal speler de bal vanuit de rechteraanval voor in de richting van het doelgebied van Zwaluwen 30. Aan de voorzet bleek een curve te zitten. Verdediging en keeper reageerden te apathisch en tegen iedere verhouding in vloog de inzet in de goal, ruststand 1-0.

In de rust moest Jim helaas ook met een blessure worden vervangen. In zijn plaats kwam Lasse.

Direct na de pauze lag het veld aan de linkerzijde voor Zwaluwen 30 helemaal open naar het doel van de Arsenal keeper. Helaas werd deze ruimte niet gezien door Diovaris en paste hij de bal naar Jerven aan de veel drukkere rechterzijde van het veld.

In de 48e minuut eindelijk eens wat venijn van de zijde van Zwaluwen 30. Leon schoot een vrije trap vanaf circa 35 meter keihard tegen de kruising. Soms is geluk even nodig om een wedstrijd te kantelen, maar dat werd deze zaterdag niet gegund.

Eigenlijk bleek met deze vrije trap de koek op te zijn aan Zwaluwen 30 zijde. De ploeg had al moeten zijn gewaarschuwd toen de Arsenal spits Junio Toretta (10) in de 55e minuut vrij kon schieten. Robin wist een tegenscore echter te voorkomen.
Maar van enig waarschuwing bleek geen sprake te zijn. Amper één minuut later kon de Arsenal speler Chevaz Levant kinderlijk eenvoudig vanaf de vijf meter de bal hoog in het dak van het doel schieten en zo zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zetten.

Nadat Samet in de 50e minuut geel krijgt wegens praten van de scheidsrechter Berg krijgen in de 57e en 59e minuut de Arsenal spelers Levant en Toretta eveneens een gele kaart. Vooral bij de laatste kaart wegens een grove charge op Calvin zou de kleur rood meer op zijn plaats zijn geweest.

In de 63e minuut kan Robin nog redding brengen op een vrije trap van Arsenal. Maar het wordt steeds duidelijker dat het heft uit handen van Zwaluwen 30 genomen wordt.

In de 68e minuut volgt een mooie steekbal van Arsenal naar de volledig vrijstaande linksbuiten. Deze heeft alle tijd om de bal goed te leggen en secuur voor te geven aan de voor zijn verdediger komende Omar Boukhari van Arsenal. Dit cadeautje pakt de Arsenal speler graag uit en zo loopt de score op tot 3-0.

In de resterende tijd volgt er niet veel meer. De wedstrijd is duidelijk gespeeld. De laatste vrije trap van Leon in de 88eminuut vliegt hoog over.

Een even pijnlijke als volledig onnodige nederlaag. Met wat meer gif had de ruststand gemakkelijk 0-2 moeten en kunnen zijn. Waar Arsenal keihard uitdeelde en nadrukkelijk deed wat de scheidsrechter toestond, was en bleef Zwaluwen 30 veel te lief en te licht.

Er moet in alle opzichten veel meer venijn en gif in het team komen om met de bovenste plaatsen te kunnen meedoen. Voetbalkwaliteit voldoende, maar nog te weinig venijn!