Berkhouterweg 23
1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

De teleurstelling bij Zwaluwen'30 en haar supporters was groot na afloop van de wedstrijd tegen AFC (zat.).
Na 8 minuten was de stand op het scorebord al 2-0 voor Zwaluwen’30. Om dan alsnog gelijk te spelen door
een doelpunt in de blessuretijd (zoals ook al tegen Always Forward in september 2022) is dure punten verspelen.
Het begon zo mooi voor Zwaluwen’30. Voordat een ieder zijn plaats op de tribune had kunnen innemen was
de stand al 1-0. Uit een prima assist van Sonny Punt in de 3e minuut wist Jim Nelen het net te vinden van AFC.
In de 8e minuut was de situatie andersom; Jim Nelen mag op snelheid opnieuw het strafschopgebied van AFC
binnengaan en weet met een assist nu Sonny Punt te bereiken. Deze schiet prima binnen voor de 2-0.
AFC was nog niet aan de bal geweest en moest zich herpakken. Dit gebeurde ook en vond AFC de weg naar
het Zwaluwen-doel, zonder echt gevaarlijk te worden. Tot de 30e minuut gebeurde er weinig.
Veel middenveldspel van beide kanten zonder dat van spectaculair voetbal sprake was. Veelal aftasten van
elkaars mogelijkheden. Ook het tempo lag beduidend lager dan het eerste kwartier. Zwaluwen’30 vergat
gebruik te maken van de snelle buitenspelers en probeerde met lange ballen de voorhoede aan het werk te zetten.
Mede door het ontbreken van Diovaris Balentina, Samet Cetin en Jorg Ooievaar was er te weinig combinatie-
voetbal om AFC lang onder druk te houden. Zij hadden geleerd van de eerste 10 minuten en hielden de
zijkanten gesloten. Alleen Zakaryia el Hayani kreeg in de 30e minuut nog een schotkans van dichtbij.
De bal verdween over het doel.
De 2e helft begon onveranderd. AFC combineerde richting doel van Zwaluwen’30, terwijl de thuisclub vergeefs
probeerde opnieuw via uitvallen een gaatje te vinden in de AFC-defensie. Van een Zwaluwen’30-overwicht
was geen sprake meer. In de 60e minuut kwam Diovaris Balentina voor Sonny Punt in het veld.
Het vele balverlies van Zwaluwen’30 bracht AFC een overwicht en het wachten was op de aansluitingstreffer.
Deze kwam in de 69e minuut. Te veel ruimte in de 16 gaf AFC de mogelijkheid van dichtbij de 2-1 te scoren.
Zakaryia el Hayani maakte plaats voor Davey Jansen. Het wedstrijdbeeld veranderde niet veel; een rustig
combinerend AFC en een aan de bal onrustig Zwaluwen’30. Veel kansen kwamen er niet aan beide kanten.
In de 75e minuut bijna de gelijkmaker in de wedstrijd. De AFC-spits miste bij de 2e paal en schoot naast.
Tom Nelen kwam Bilal el Guennouni vervangen en zo probeerde Zwaluwen’30 de zaak achterin gesloten
te houden. De dreiging op het doel van Zwaluwen’30 was groter dan andersom. De voorhoede van
Zwaluwen’30 had niet de rust om het gaatje te vinden in de AFC-verdediging.
In de 92e minuut gebeurd dan toch het onvermijdelijke; de aanvallers van AFC mogen doorgaan van de
scheidsrechter, ondanks een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter voor buitenspel, en in 2e instantie
weet AFC het net te vinden voor de 2-2. Het bijna onvermijdelijke gebeurde dan toch weer!
In de resterende blessuretijd had Zwaluwen’30 de wedstrijd alsnog naar zich kunnen/moeten toetrekken;
Jerven Devid werd op het goede moment door een diepe bal aangespeeld en ging alleen op het AFC-doel af.
Hij werd hierbij enigszins naar buiten gedwongen en schoot van afstand op het lege AFC-doel.
De bal kwam snoeihard op de paal en de terugspringende bal werd daarna opnieuw ingeschoten.
Nu echter, naar de mening van de scheidsrechter, was er sprake van buitenspel van een Zwaluwen’30-speler.
Hierna kwam een einde aan een wedstrijd met een teleurstellende afloop. Opnieuw geen overwinning, na