Berkhouterweg 23
1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

Zwaluwen’30 verloor afgelopen zaterdag thuis met 2-4 van lijstaanvoerder HBOK. Gezien het spelbeeld van de 2 x 45 minuten was dit niet nodig geweest. Trainer/coach Richard Bulterman had ervoor gekozen om de niet geheel fitte doelman Tobias Droomers te vervangen door Robin Blaak. Ook Samet Cetin en Diovaris Balentina begonnen als wissel. Tot de 20e minuut gebeurt er weinig voor beide doelen. Het was aftasten wat de mogelijkheden waren. In de 20e minuut brengt Kayra Kaplan doelman Robin Blaak in de problemen door een korte terugspeelbal. Robin wordt verrast en wil de bal wegschieten. Hierbij glijdt hij uit en daardoor speelt hij de bal rechtstreeks in de voetenvan een HBOK-aanvaller. Deze weet wel raad met een dergelijke meevaller en zijn schot op doel van buiten de 16-meter verdwijnt in de bovenhoek. Een onnodige goal tegen voor Zwaluwen’30 (0-1). Leon Schipper schiet in de 25e minuut bij een kansrijke missie de bal in het zijnet, terwijl Jim Nelen 2 minuten later een goed schot loslaat, welke via de doelman van HBOK tot corner gaat. In de 32e minuut mag Zwaluwen’30 een hoekschop nemen. Deze hoekschop wordt weggewerkt door HBOK buiten de zestien. Hier staat Leon Schipper klaar om de bal met een strak schot om te zetten tot een prima doelpunt. Stand 1-1. In de 39e minuut een kans voor HBOK als Robin Blaak de bal loslaat. Het daaropvolgende schot gaat naast. Na de rust twee onveranderde teams. Een schot van Kayra Kaplan wordt goed verwerkt door de doelman in de 50e minuut terwijl aan de andere kant de bal door een Zwaluwen’30-verdediger van de lijn kan worden weggetrapt. In de 60e minuut mag HBOK vanaf links, net buiten de zestien een vrije trap nemen. De goedgenomen bal wordt bij de 2e paal ingekopt door HBOK. Onvoldoende dekking achterin bij deze spelhervatting en HBOK stond weer op een voorsprong (1-2). In de 65e minuut kwam Samet Cetin voor Jorg Ooievaar en Thom Nelen voor Bilal el Guennouni in het veld. In minuut 72e kwam Diovaris Balentina voor Roy Honingh. Een vrij trap van Leon Schippers kon door de opgekomen Thom Nelen niet tot doelpunt worden omgezet. Hij kopte snoeihard over het HBOK-doel. In de 75e minuut de Zwaluwen’30-gelijkmaker; Samet Cetin weet met een mooie omhaal de vrijstaande Leon Schipper te bereiken en deze weet met een strak schot te scoren. Stand 2-2. In deze fase had Zwaluwen’30 de mogelijkheden moeten benutten om de wedstrijd in haar voordeel te doen kantelen. Iets meer rust aan bal tegen een geroutineerd HBOK was noodzakelijk. De wil aan Zwaluwen’30-kant was wel aanwezig om tenminste een punt aan deze wedstrijd over te houden. Toch gaat het mis in de laatste 10 minuten; 2 x een snelle uitbraak door HBOK wordt door Zwaluwen’30 niet onderschept en in de 83e en in de 87e minuut weet HBOK alsnog het team van Zwaluwen’30 te verschalken. Een onnodige nederlaag voor de rood-zwarte brigade. In de 89e minuut nog 2 wissels aan Zwaluwen’30-zijde; Sonny Punt komt voor Jim Nelen en Bekir Kadioglu voor Kayra Kaplan.