Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaluwen’30 doet zichzelf tekort met gelijkspel (2-2) tegen Always Forward (zat).

tel. 0229-235022

De gezichten van de Zwaluwen’30-spelers en supporters stonden niet vrolijk na de wedstrijd tegen stadgenoot Always Forward (zat.). Always Forward, promovendus uit het seizoen 2022-2023, kon, na de eerste competitiewedstrijd, tevreden zijn met dit gelijke spel. Immers, AF speelde na 50 minuten met 10 man en moest later ook nog een achterstand goedmaken.

Op een splinternieuw kunstgrasveld beginnen tegen een team waarvan een deel afkomstig was uit vroegere Zwaluwen’30-gelederen, bij een heerlijke temperatuur, was toch wel bijzonder.

Het initiatief lag vanaf het begin bij het Zwaluwen’30-team. In de 9e minuut krijgt Diovaris Balentina de bal verkeerd op zijn hoofd. Zo gaat deze kans verloren. Jerven Devid schiet in dezelfde minuut voorlangs. Zakariya el Hayani, begonnen op links, heeft een goed schot in huis in de 19e minuut maar het schot wordt door keeper Brian v.d. Werff van AF tot corner verwerkt. Het eerste schot richting  doel van Zwaluwen’30 is in de 23e minuut. Een minuut later opnieuw een Zwaluwen’30 schot op het AF-doel. Opnieuw tot corner verwerkt. AF kwam wat beter in de wedstrijd en wist ook enkele kansen te creëren. Tweemaal een verre lob op het doel van Zwaluwen’30 zag er gevaarlijk genoeg uit. In de 32e minuut was het ingrijpen door de Zwaluwen’30-verdediging onvoldoende en van dichtbij mocht Leon Machielse binnenschieten voor de 0-1. In de 38e minuut een prima vrije trap van AF. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal het veld weer in. In de 40e minuut wordt de bal uit een corner over de doelman gelobt. Op de lijn werd redding gebracht. De verdiende gelijkmaker viel vlak voor de rust; in de 42e minuut weet Diovaris Balentina een prima voorzet van Jorg Ooievaar via zijn borst mee te nemen richting doel AF. Zonder lang te wachten haalt hij uit voor een mooi doelpunt. Keeper Brian v.d. Werff heeft de bal wel gehoord maar niet gezien. In de 44e minuut opnieuw een verre trap van AF over Zwaluwen’30-keeper Tobias Droomers. Deze gaat tot opluchting van Zwaluwen’30 net naast. Ruststand 1-1.

Meteen na de rust komt Jim Nelen in het veld voor Zakariya el Hayani. Een cruciaal moment in de 50e minuut; Lorenzo Ebecilio krijgt zijn 2e gele kaart voorgeschoteld door scheidsrechter Maarten ter Velde. AF moest verder met 10 man. In minuut 58e en 60e twee zeer goede mogelijkheden voor Jerven Devid. Geheel vrij voor het AF-doel zoekt hij tweemaal het doel te hoog en zo gaan deze goede kansen verloren. Zwaluwen’30 blijft aandringen en na een goede voorzet van Jim Nelen kan de vrijstaande Leon Schipper uithalen voor een schot in de linkerbenedenhoek voor de verdiende voorsprong van 2-1 in de 64e minuut. In de 69e minuut heeft Brian v.d. Werff een machtige redding nodig om Diovaris Balentina van scoren te weerhouden. Zwaluwen’30 bracht in de 73e minuut enige nieuwe spelers in. Kayra Kaplan kwam voor Lasse Pioch en Bilal el Guennouni voor Diovaris Balentina. Beiden waren al belast met een gele kaart door de scheidsrechter. Vooral bij te opvallend protesteren werd direct een  kaart door hem getrokken. Ook bij ogenschijnlijk lichte overtredingen in deze verder sportieve  ontmoeting liet hij zich gelden. Een nieuwe kans om de voorsprong uit te breiden door Zwaluwen’30 kwam in de 82e minuut. Via de voet van Brian v.d. Werff werd een Zwaluwen’30-kans onschadelijk gemaakt. Leon Schipper krijgt in de 85e minuut een vrije kans; zijn schot is te zacht om de keeper te verontrusten. Hij weet de bal nog tot corner te tikken.  Het chagrijn van Zwaluwen’30 manifesteerde zich diep in blessuretijd. Een diepe bal kon niet voldoende worden weggewerkt en van dichtbij mocht de ingevallen Milco Leijen alsnog de 2-2 aantekenen.

Zo kwam er een einde aan een wedstrijd, welke voetbaltechnisch niet hoogstaand was, maar waar de beleving wel aanwezig was, tot een einde. Zwaluwen’30 teleurgesteld en Always Forward tevreden met het resultaat.

Volgende week speelt Zwaluwen’30 in Amsterdam tegen de vv Wartburgia.