Berkhouterweg 23
1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

Het Hoornse team begon prima aan de wedstrijd! Al na 5 minuten mocht het thuispubliek juichen.
Samet Cetin mocht in een mêlee van spelers in de zestien afdrukken voor de 1-0.
Zou het weer zo’n thuiswedstrijd worden tegen Jong Holland als vorig seizoen (winst 4-0)?
Neen dus, Jong Holland is een gemakkelijk scorend team en pakte de handschoen op!
In de 10e minuut al een vrije man voor doelman Tobias Droomers van Zwaluwen’30.
Hij kon met moeite deze situatie klaren. In de 22e minuut was het wel raak!
Tobias stond (weer) ver voor zijn doel en was daardoor niet bij machte een hoge lob van ver
nog te onderscheppen en zo de 1-1 te voorkomen. De bal viel precies onder de lat binnen.
In de 29e minuut meende Diovaris Balentina (als spits aangesteld) in de verdediging te moeten
assisteren. Volgens scheidsrechter Julio Barrales gebeurde dat ten koste van een overtreding en
de bal ging op de stip. Jong Holland kwam op een 1-2 voorsprong.
In de 40e minuut een snelle uitbraak van Jong Holland. De verdediging van Zwaluwen’30
keek er naar maar greep niet in. De achterstand voor de rust was dus 1-3. Volkomen onnodig!
Een onveranderd Zwaluwen’30 begon na de rust met een strak schot van Leon Schippers op
de vuisten van de Jong Holland-doelman. Zou het dan toch nog kunnen?
In de fase na de rust was het geloof zeker aanwezig om nog een rol te kunnen spelen in deze
wedstrijd. In de 62e minuut speelt Diovaris Balentina zich prima vrij op links en gaat door
richting doelman Jong Holland. De doelman is kansloos op zijn goede schot voor de 2-3.
Enkele minuten later (65e) wordt een vrije schop van Jong Holland verlengd tot bij de
2e paal. Via de paal gaat de bal langs de goede kant voor Zwaluwen’30 tot achterbal.
Zwaluwen’30 brengt hierna 3 wissels in om zo mogelijk nog de wedstrijd positief te keren.
Scheidsrechter Barrales geeft geen penalty bij een overtreding op Diovaris in de 16 en
legt de bal buiten het strafschopgebied. Een dubieuze beslissing.
De vrije trap eindigt in het JH-muurtje.
In de 78e minuut is de wedstrijd beslist; een foute pass op het middenveld door dezelfde
Diovaris Balentina zorgt voor een snelle uitbraak van Jong Holland. Simpel wordt de 2-4
gescoord.
In de 79e minuut nog een strak schot van Samet Cetin. Deze vliegt over het doel van JH.
Hierna wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. De Alkmaarse assistent-scheidsrechter voelde
zich onheus behandeld door opmerkingen van achter de hekken van het speelveld.
Nadat de wedstrijd was hervat gebeurde er niet veel meer tot het eindsignaal.
Zwaluwen’30 zal zich moeten realiseren dat er de volle 90 minuten lang geconcentreerd
en hard gewerkt dient te worden om de punten binnen te halen.
Doelpunten worden nu te eenvoudig weggegeven.