Facebook Toestaan Niet toestaan

Wartburgia-Zwaluwen’30 ,wedstrijd met 2 gezichten, eindigt met ruime winst voor Zwaluwen’30 (1-4)

tel. 020-6947472

Bij het Amsterdamse Wartburgia, een oude tegenstander van vele jaren terug, zullen ze zich afvragen wat
er in het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde. Bij Zwaluwen’30 ging in de defensie en op het middenveld
in deze periode veel mis zonder dat Wartburgia hiervan profiteerde.
Al in de 2e minuut moest doelman Tobias Droomers redding brengen op de lijn door een hoge bal alsnog
te onderscheppen. In dezelfde minuut mocht ook Leon Schipper uithalen voor een uitstekend schot in de
bovenhoek. De keeper van Wartburgia deed alles goed bij deze bal.
In de 4e minuut een mislukte uitloopactie van Tobias ver buiten zijn 16 meter. Het schot van afstand door de
thuisclub kon op de lijn worden gestuit.
Het schot van Jim Nelen in de 8e minuut kon nog door een Wartburgia-teen tot hoekschop worden verwerkt.
In de 10e minuut opnieuw een misverstand in de Zwaluwen’30-verdediging. Met veel kunst en vliegwerk
kan de bal worden weggewerkt. Wat was er aan de hand bij de onderlinge afstemming in verdedigend opzicht?
Jervid Devid en Lasse Pioch kregen aan de andere kant in de 17e en de 20e minuut een goede mogelijkheid;
ook de verdediging van Wartburgia was niet het sterkste deel van het team.
In de 22e minuut ontsnapte Zwaluwen’30 opnieuw aan een achterstand; opnieuw inleveren van de bal bij
de tegenstander en deze heeft de pech dat zijn hoge bal op de lat eindigt en daarna kan worden weggewerkt.
In de 30e minuut een prima actie van Jim Nelen over links. Hij laat zijn directe tegenstander zijn hielen zien
en weet met een goede voorzet Diovaris Balentina te bereiken in de spits. Dio draait weg van zijn tegenstander
en scoort met een strak schot onder de doelman door de 0-1.
Vanaf dit moment in de wedstrijd had Zwaluwen’30 het initiatief. Het team stond beter en de linies sloten
sneller aan bij de omschakeling. Dit gaf een kans voor Jerven Devid. Zijn schot ging van dichtbij over.
In de 33e minuut jagen Jorg Ooievaar en Samet Cetin beiden op de laatste man van Wartburgia.
Samet komt in vrije positie, na het veroveren van de bal en schiet prima in vanaf rand 16 voor de 0-2.
Samet komt in de 45e minuut door een prima actie van Jim Nelen over links geheel vrij voor de doelman.
De bal op maat van hem op Samet gaat langs de verkeerde kant van de paal.
Einde van een enerverende eerste helft.
Na de rust is Bilal el Guennouni in het veld gekomen voor Anthony Sabajo.
In de 50e minuut wordt de linkerspits van afstand uitstekend bediend en hij mag doorgaan tot ruim buiten
het 16-metergebied van Zwaluwen’30. Hij krijgt zelfs de gelegenheid, door het verre uitkomen van Tobias
Droomers, een ver, succesvol schot te doen op het Zwaluwen’30-doel. Stand 1-2.
In de 55e minuut mag, op zijn beurt, Jerven Devid over rechts doorgaan op een diepe bal vanaf het
Zwaluwen’30-middenveld. Hij is niet meer te achterhalen door de verdediging van Wartburgia en hij
schiet de bal prima in bij de verre paal voor de 1-3. Vanaf dat moment dicteerde Zwaluwen’30 de wedstrijd
en kwamen zij niet meer in de problemen. Wartburgia geloofde er kennelijk niet meer in.
Een schot van Diovaris richting bovenhoek werd in de 62e minuut nog goed verwerkt door de doelman
van Wartburgia. In de 73e minuut kwamen Kayra Kaplan en Thom Nelen in het veld voor Leon Schipper en
Lasse Pioch. Davey Jansen kwam voor Bekir Kadioglu.
Uit een corner in de 74e minuut weet de zojuist ingevallen Thom Nelen met een prima kopbal van dichtbij
de 1-4 aan te tekenen. Roy Honingh kwam in de 80e minuut nog voor Jim Nelen in het veld.
Het laatste kwartier kan schriftelijk worden afgedaan. Zwaluwen’30 controleerde en Wartburgia kon niet
meer. Zo eindigde een merkwaardige wedstrijd in een duidelijke Zwaluwen’30-overwinning met 1-4.
Daar zag het, zeker in de beginfase, niet naar uit!