vier punten verzameld uit de eerste drie duels.
Een week eerder werd door Buitenboys gewonnen bij
EVC Edam (0-2) terwijl de selectie van Zwaluwen 30 de
punten onnodig moest laten aan Jong Holland (2-4).

De technische staf had voor deze wedstrijd gekozen voor Tobias in de goal, de verdediging werd gevormd door Bilal, Thom, Bekir en Calvin. Op het middenveld speelden Lasse, Jorg en Leon en Semet, Diovaris en Jim bezetten de aanval.

De leiding van dit duel was in handen van scheidsrechter J. Schaft, geassisteerd door de heren R. Hoving (Zwaluwen 30) en S. Chamrouk (Buitenboys SC).

Vooraf werd de selectie door onze hoofdtrainer Richard geattendeerd op de drie snelle spitsen van de tegenstander. Er moest compact gespeeld worden om Buitenboys geen gelegenheid te geven gebruik te kunnen maken van hun snelle (vleugel)spitsen.
Om 14.50 uur werd er afgetrapt en meteen zat Zwaluwen 30 goed in de wedstrijd. Reeds in de 2e minuut rondde Bilal een goed lopende aanval aan de rechterzijde af met een schot vanaf de zestien meter. Helaas ging dit schot over. In de 3eminuut gaf Leon de bal vanaf de linkerzijde hoog voor. Tot verbazing van velen en zeker doelman I. Kool van Buitenboys SC vloog de bal via de binnenkant van de paal in de goal, 0-1. Vroeg in de wedstrijd en meteen een mooie opsteker. Al probeerde de assistent van Buitenboys SC nog door vals te vlaggen het doelpunt te voorkomen, maar gelukkig werd dit op juiste waarde geschat door de scheidsrechter.

Zwaluwen 30 moest goed bij de les blijven en vertrouwen putten uit deze voorsprong. Want amper één minuut later kon Buitenboys met kunst en vliegwerk van een tegengoal worden afgehouden. De ploeg uit Almere leek langzamerhand wat meer het heft in handen te gaan nemen. In de 9e minuut kon Tobias attent redding brengen op een doorgeschoten bal in zijn strafschopgebied. Zwaluwen 30 grossierde in balverlies en bleef daardoor steeds onder druk staan van de Almeerse formatie. Met wat meer zorgvuldigheid aan de bal had Zwaluwen 30 haar wil veel beter kunnen opleggen aan Buitenboys SC want de verdediging was absoluut hun zwakstelinie.

In de 17e minuut werd een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld van Buitenboys SC in twee instanties gered door Tobias. In de 29e minuut kon Jim een goed lopende aanval via Diovaris en Jorg inschieten. Helaas ging deze bal net langs de verkeerde zijde van de linkerpaal.

Jim Neelen toonde in de 32e minuut een geweldige actie. Hij passeerde op hoge snelheid enkele verdedigers van Buitenboys SC en stak de bal tussen twee verdedigers door op de inlopende Semet die deze fantastische aanval doeltreffend afrondde, Zwaluwen 30 leek zo op een comfortabele 0-2 voorsprong te staan.

Tot dat moment had Buitenboys SC nog niet één goede kans gecreëerd. Met uitzondering wellicht van de 35e minuut waarin spits Tyrell Burleson (11) in een 1 op 1 situatie met Tobias net naast schiet. Hopelijk zou Zwaluwen 30 hierdoor gewaarschuwd zijn en het heft weer meer in handen gaan nemen. Het tegendeel zou helaas gaan blijken.

In de 40e minuut schatte Tobias een bal verkeerd in waardoor dezelfde Tyrell Burleson zijn eerste en de aansluitingstreffer voor Buitenboys SC eenvoudig kon maken. Amper vijf minuten later lieten meerdere verdedigers aan de zijde van Zwaluwen 30 de reeds genoemde en meest gevaarlijke en actieve spits Burleson zijn ploeg Buitenboys SC zelfs in vrijheid de 2-2 noteren. Apathisch verdedigen en kinderlijk eenvoudig een voorsprong uit handen geven.

Gefrustreerd werd er door enkele spelers gewezen op doelman Tobias maar dat was zeker nioet geheel terecht, want in feite boden vier verdedigers de aanvaller van Buitenboys SC de vrije kans om te schieten en helaas dus te scoren. Direct na deze 2-2 werd er voor rust gefloten.

In de tweede helft waren er nog echt wel goede mogelijkheden voor Zwaluwen 30 om alsnog de winst te pakken. Zo probeerde Leon in de 49e minuut Diovaris weg te steken, maar de bal was net iets te hard. Het gaf echter wel de positieve intenties van Zwaluwen 30 weer. De ploeg wilde echt gaan voor de overwinning.

In de 50e minuut kopte Thom een vrije trap van Leon in, maar de bal miste kracht.

In de 58e minuut kon Giovanni van der Zaken (20) eigenlijk de enige goede aanval over meerdere schijven van de hele wedstrijd door Buitenboys SC doeltreffend afronden. Ongeloof overheerste maar de realiteit was wel, dat de stand 3-2 was geworden.

Wederom rechtte de selectie van Zwaluwen 30 de rug en amper één minuut later leek een mooie aanval te ontstaan, maar begrepen Jim en Diovaris elkaar net onvoldoende.

Er waren 64 minuten gespeeld toen de middenvelder Tim Smit (99) van Buitenboys SC ongehinderd mocht aanleggen voor een schot vanaf 25 meter. Gelukkig ging het schot naast.

Zes minuten later kon Tobias redding brengen op een schot van opnieuw Tyrell Burleson (11).

In de 70e minuut werden drie wissels doorgevoerd in het team van Zwaluwen 30. Bij de Hoornse ploeg werden Bilal, Lasseen Jorg vervangen door Jerven, Davey en Kaira.

In de 88e minuut opnieuw een diepe bal van Buitenboys SC in de richting van hun spits Tyrell Burleson (11). Helaas was de ingreep van Tobias opnieuw weifelend en onzeker.

Er waren 89 minuten gespeeld, Zwaluwen 30 bleef aanvallen en alles in het werk stellen om minimaal één punt mee te nemen, toen invaller Davey vanaf de rand van het strafschopgebied hard kon inschieten. De goede inzet werd gepareerd door de Almeerse doelman I. Kool.

Het bleek de laatste aanval ter zijn. Volkomen onnodig verloor Zwaluwen 30 na een 0-2 tussenstand met 3-2 van de ploeg uit Almere. Met wat meer rust en overtuiging aan de bal had gemakkelijk een overwinning kunnen worden behaald. Doordat keer op keer veel te snel balverlies in eigen opbouw werd geleden, bleef de druk van Buitenboys SC in grote fasen van de wedstrijd steeds bestaan. En volgde een even pijnlijke als onnodige nederlaag. Een zeer bittere desillusie.