HOORN NH
tel. 0229-235022

Zwaluwen’30 heeft in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger EVC uit Edam verdiend 3 punten aan haar totaal toegevoegd.
De toeschouwers, allemaal schuilend op de tribune i.v.m. de stromende regen, hebben een aardige, maar vooral
spannende wedstrijd gezien. Het begon met een klein kansje in de 5e minuut voor Zwaluwen’30 door Diovaris
Balentina. Zijn schot ging naast. In de 13e minuut weet Leon Schipper zich in de 16 prima vrij te spelen en zijn
strakke voorzet op de mee opgekomen Diovaris Balentina werd door deze met een harde kopbal benut voor de 1-0.
Zwaluwen’30 hield in deze periode van de wedstrijd EVC goed onder druk en de kansen waren vooral voor de thuisclub.
Achtereenvolgens Bilal el Guennouni, Diovaris Balentina en Jerven Devid kregen een kans de score uit te breiden.
Toen dit uitbleef zag ook EVC kansen om de stand gelijk te trekken;  in de 42e minuut werd een vrije trap van EVC
verwerkt door doelman Tobias Droomers tot hoekschop. Uit deze hoekschop werd de bal door EVC tegen de onderkant
van de doellat van Zwaluwen’30 gekopt. Uit de volgende hoekschop in de 43e minuut kon Tobias Droomers de
natte bal bij de 2e paal niet meer voldoende onderscheppen om een doelpunt voor EVC te voorkomen. Ruststand 1-1.

Zwaluwen’30 pakte na de rust weer het initiatief terwijl ook EVC met uitvallen buitenom gevaarlijk bleef.
Een goed schot van Leon Schipper in de 55e minuut gaat langs de verkeerde kant van de paal, terwijl in de 57e minuut
Jerven Devid bij een goede mogelijkheid tegen de benen van de doelman van EVC schiet.
In de 62e minuut weet de zeer actieve Jim Nelen enkele tegenstanders uit te spelen met éen van zijn befaamde
passeeracties; vanaf buiten de 16, op links, weet hij de rechterbovenhoek van het doel van EVC te bereiken.
De EVC-doelman weet de bal nog te raken maar deze vliegt hoog binnen in de hoek voor de 2-1 voorsprong.
Een prachtig doelpunt van onze dribbelaar!
In de 70e minuut enkele wissels bij Zwaluwen’30; Davey Jansen had alles gegeven en voor hem kwam Anthony Sabajo.
Zakariya el Hayani kwam voor Lasse Pioch.
In de 75e minuut een vrije schop op een mooie plaats voor Leon Schipper. De EVC-doelman verwerkt tot hoekschop.
Rond de 80e minuut 2 kansen voor EVC vanaf de zijkant; doelman Droomers weet beide kansen onschadelijk te maken.
In de 81e minuut komt Sonny Punt voor de moegestreden Jim Nelen in het veld.
Zakariya el Hayani krijgt in de 84e minuut de kans de wedstrijd te beslissen; van dichtbij schiet hij over.
Een spannende slotfase was weer aan de orde. Zwaluwen’30 heeft in deze periode dit seizoen als enkele keren
een voorsprong verspeeld! Het zal toch niet weer gebeuren? Een derde-Zwaluwen’30-doelpunt kon de bevrijdende zijn!
Deze kwam dan toch nog in de 86e minuut; via rechts een snelle doorbraak met een uitstekende voorzet van Sonny Punt
weet Zakariya nu wel tot doelpunt om te zetten. Met een strak schot zorgt hij voor de bevrijdende 3-1 overwinning.
De gedegen fluitende scheidsrechter Bram van den Boogaard trok niet veel extra-tijd bij in dit hondenweer en zo kon
Zwaluwen’30 een goede overwinning over de streep trekken. Thom Nelen mocht na afloop de bloemen van
Jolanda’s Bloembinderij in ontvangst nemen als Man of the Match.