Zwaluwen 30 speelde haar tweede bekerwedstrijd
in Alkmaar tegen eersteklasser Kolping Boys.
Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd voor de beker
gelijk gespeeld. Zwaluwen 30 thuis tegen DCG (0-0),
Kolping Boys uit bij Schagen United (1-1).

Trainer Richard Bulterman en zijn technische staf had gekozen voor een 1-4-2-3-1 formatie met Tobias in de goal, een verdediging bestaande uit Roy Honingh, Calvin den Boer,Thom Nelen en Bilal El Guennouni, op het middenveld speelden Lasse Pioch, Diovaris Balentina en Leon Schipper en de aanval werd gevormd door Jim Nelen, Semet Cetin en Jerven Devid.

Zwaluwen 30 begon uitstekend aan dit duel met snel combinatievoetbal. De tegenstander had het in de eerste 15 minuten bijzonder moeilijk. In de 8e minuut schoot Leon naast de goal van de Kolping Boys doelman Mike de Vries, in de 13eminuut moest deze keeper reddend optreden bij een gericht schot van Diovaris. Pas in de 15e minuut volgde een eerste ongevaarlijke schot van de zijde van Kolping Boys.

In de 17e minuut verslikte Thom zich in de snelheid van de Kolping Boys spits Joey Gijzen, ruim 2.10 meter lang! Tobias stond prima kort achter de verdedigingslijn opgesteld maarkon daardoor de lob van genoemde spits niet pareren. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op 1-0.

Zwaluwen 30 was niet echt onder de indruk van deze tegengoal, het team rechtte de rug en deed er nog een extra schepje boven op. Al na twee minuten slingerde Leon de bal hoog in het vijandelijke strafschopgebied en kwam de bal bij Semet die bij de eerste paal de verdiende gelijkmaker noteerde, 1-1. Amper drie minuten later (22e minuut) volgde de 1-2. Een snel lopende aanval via Jim Nelen en Semet werd half tegengehouden door de keeper van Kolping Boys waardoor Jerven eenvoudig en attent de 1-2 noteerde.

Zwaluwen 30 deed in deze fase niets ten onder aan de eersteklasser Kolping Boys, in tegendeel.

Buiten een schot van Kolping Boys aanvaller Dennis Konijn in de 26e minuut met een goede redding van Tobias was het nog steeds Zwaluwen 30 dat domineerde. Helaas moest Roy Honingh al in de 27e minuut geblesseerd worden vervangen door Anthony Sabajo. Helaas bleek de noodzakelijke wissel in deze wedstrijd geen verbetering te zijn.

Pas rond de 35e minuut nam de thuisploeg het spel over, mede geholpen door persoonlijke fouten en laksheid in de verdediging van Zwaluwen 30. Het schot in de 39e minuut van Dennis Konijn (9-Kolping Boys) had een goede waarschuwing moeten zijn, maar bleek het niet te zijn.

In de 41e minuut scoorde Joey Gijzen zijn en Kolping Boys haar tweede goal uit een goede voorzet van Floris Kemps. Ongelofelijk dat de meest gevaarlijke spits, waar vooraf ook duidelijk voor was gewaarschuwd, zo vrij als een vogeltje kon scoren.
Helaas bleek de gifbeker in deze eerste helft nog niet helemaal leeg. Want in de 45e minuut rondde Dennis Konijn voor de thuisploeg een snel lopende aanval af, 3-2.

3-2 achter bij rust, onnodig maar zeker nog reparabel.

Met Bekir Kadioglu voor Jerven begon Zwaluwen 30 aan de tweede helft.

Direct na rust werd door Kolping Boys uit een vrije trap, na wat weifelend en laks optreden van Anthony, de kruising geraakt. Tobias blesseerde zich daarbij, hij kwam hardhandig in aanraking met de paal, maar kon gelukkig doorspelen. In de 49e minuut kon spit Joey Gijzen (16) ongehinderd koppen in het strafschopgebied van Zwaluwen 30. Gelukkig ging zijn bal naast, maar het was opnieuw een duidelijk teken aan de wand.

Amper één minuut later ontving Thom een gele kaart na slordig balverlies op het middenveld. De noodrem was zijn enige optie.

Daarna was het weer een wedstrijdfase waarin Zwaluwen 30 het heft in handen nam. Diovaris stoorde vol door op de doelman van Kolping Boys die zich verslikte en de gelijkmaker 3-3 moest incasseren en accepteren.

Nadat dezelfde Diovaris in de 63e minuut een gele kaart had gekregen was het in dezelfde minuut opnieuw raak voor de thuisploeg. Mohammed Ettouhlali verzorgde de 4-3.
Met Zakaria voor Jim moest opnieuw geprobeerd worden terug in de wedstrijd te komen.

Nadat Anthony in de 72e minuut ook een gele prent had gekregen, ging Diovaris helaas in de 76e minuut in de fout. Jent van der Hoeven (12) pakte het presentje met plezier uit, 5-3.

Daarna verloor Zwaluwen 30 het vertrouwen en werd de wedstrijd volledig weggegeven. In de 82e minuut legde spits Joey Gijzen de bal met het hoofd (opnieuw volledig vrij staand) op de inkomende Jent van der Hoeven die kinderlijk eenvoudig kon scoren. Zijn tweede en Kolping Boys zijn zesde goal.
De 86e minuut nam Tobias een foutief besluit, hij weifelde, was daardoor te laat en veroorzaakte een penalty tegen. Naast een gele kaart leverde dit de 7-3 op (doelpunt Amine Ouaziz, nr. 2).
De 8-3 volgde ook snel en gelukkig kon Zakaria de stand nog enigszins draaglijk maken, een harde en volkomen onnodige nederlaag met 8-4. Sterk geflatteerd.

Het is te hopen dat de goede fasen in deze wedstrijd van Zwaluwen 30 een vervolg en uitbreiding krijgen in het derde bekerduel tegen Schagen United. Want juist ook in deze wedstrijd heeft Zwaluwen 30 ook aangetoond dat het over een uitstekende selectie beschikt mits honderd procent inzet.