Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaluwen’30 heeft opnieuw veel kansen nodig om tot scoren te komen tegen Schagen United

tel. 0224-213562

Zwaluwen’30 speelde voor de Districtsbeker van de KNVB West 1 tegen DCG met 1-1 gelijk en
verloor met 8-4 van Kolping Boys. Plaatsing voor de volgende ronde van de beker was daarmede
bijna onmogelijk geworden. Wel jammer want vorig jaar behaalden wij een kwartfinaleplaats.
De laatste wedstrijd was tegen Schagen United in Schagen.

Zwaluwen’30 begon goed aan de wedstrijd. Samet Cetin kwam in de 9e minuut tot een strak schot
dat onschadelijk gemaakt werd door de doelman van Schagen United.
In de 13e minuut kwam Schagen op voorsprong; de linkerspits werd uitstekend gelanceerd en
onze verdediging stond, inclusief keeper, nog in de afwachtende stand. Via de binnenkant van de
paal was het plotseling 1-0.
Enkele minuten later bijna dezelfde situatie. Nu kon Zwaluwen’30-doelman Robin Blaak de diepe
bal nog met moeite onderscheppen.
In de 21 minuut een goede kans voor rechterspits Zakariya el Hayani. Hij ontdoet zich prima van
zijn directe tegenstander en mag alleen op de doelman van Schagen doorgaan.
Zijn schot eindigt op het lichaam van deze doelman.
In de 29e minuut een diepe bal direct van de doelman van Schagen. Onze verdedigers dachten
kennelijk aan buitenspel, hetgeen bij een trap van de grond van achteruit niet van toepassing is.
Met kunst en vliegwerk werd dit probleem toch nog opgelost.
Leon Schipper had in de 32e minuut de gelijkmaker (1-1) op zijn schoen;
hij nam een prima voorzet van Cetin direct op zijn voetbalslof bij de 2e paal en de bal vloog
onhoudbaar voor de keeper van Schagen in de bovenhoek.
Bij een verre ingooi in de 30e minuut denkt de verdediging van Zwaluwen’30 ten onrechte dat
de bal over het doel zal gaan. Opnieuw met veel moeite werd dit probleem “opgelost”.
Na de rust spelen beide teams vooral op het middenveld. Er werden weinig tot geen kansen
gecreëerd in het eerste half uur. Wissels aan Zwaluwen’30-zijde in de 28e minuut na de rust.
Zakariya eruit en Kayra Kaplan erin. Bilal komt voor Bekir.
In de 76e minuut een goede kans voor Zwaluwen’30; Diovaris Balentina kopt, vrij voor de
doelman, de bal tegen hem aan.
In de 79e minuut komt Roy Honingh voor Samet Cetin en Sonny Punt voor Jim Nelen.
In de laatste 5 minuten van de wedstrijd had Zwaluwen’30 moeten scoren.
Achtereenvolgens krijgt Sonny Punt een vrije kans, daarna was het beurt aan Lasse Pioch
en tot slot een bijna niet te missen kans voor Diovaris Balentina.
Hopelijk worden dergelijke kansen in de competitie wel afgemaakt. Nu bleef het bij de 1-1.
Komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de competitie.
Wij zijn gastheer van Always Forward (zat) 1 aan de Berkhouterweg met een aanvang van 14.30 uur.