2041TZ
ZANDVOORT
tel. 023-5714134

De fluwelen traptechniek van middenvelder Jorg Ooievaar bezorgde Zwaluwen’30 de volle winst in een koud Zandvoort.

SV Zandvoort had in deze competitie nog niet verloren; met 2 winstpartijen en vier gelijke spelen stond Zandvoort in de middenmoot. De eerste actie kwam van Diovaris Balentina in de 4e minuut toen een goed schot van hem door de keeper tot hoekschop werd verwerkt. De echt koude douche voor Zwaluwen’30 kwam alweer in de 6e minuut van de wedstrijd.
Vanaf de middenlijn vloog de bal, ondersteund door een straffe windvlaag, over Zwaluwen’30-keeper Tobias Droomers in het doel. Stand 1-0. In de 8e minuut werd een geblokt schot in de Zwaluwen’30-verdediging omgezet naar een uitbraak richting Zandvoort-doel. Jerven Devid bereikt Diovaris Balentina en deze werkt de goede voorzet tegen de Zandvoort-lat.
In de 19e minuut opnieuw een verre bal richting Zwaluwen’30-doel. Deze bal valt op het dak van het doel i.p.v. In het lege doel.
Het was een wedstrijd met voor beide kanten meerdere mogelijkheden, zonder dat van echt goed voetbal sprake was.
Rond minuut 22 waren er opnieuw kansen voor het Hoornse team. De rust om elkaar goed aan te spelen ontbrak echter.
Een vrije trap rand zestien op het Zandvoort doel vliegt over in de 31e minuut. Een aandringend Zwaluwen’30 brengt in de 33e minuut de stand op gelijke hoogte (1-1); een afgeslagen bal wordt door Leon Schipper met een strak schot omgezet in
een doelpunt. Een echt “Schippertje” dit doelpunt!
Vlak voor de rust opnieuw een strak schot van Leon; een veldspeler van Zandvoort kan deze bal nog wegtrappen van de lijn.
De rebound was voor de keeper van Zandvoort met een fraaie redding.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet echt. Beide teams hadden volle inzet om de score uit te breiden.
In de 56e minuut een goede combinatie tussen Samet Cetin en Jerven Devid. In kansrijke positie gaat het schot over het doel.
Tussen de 60e en de 75e minuut enkele kansen voor zowel Zwaluwen’30 als wel Zandvoort. Twee goede kopkansen van dichtbij voor Zandvoort werden niet benut.
In de 79e minuut komt Zwaluwen’30 op een voorsprong van 1-2. Jorg Ooievaar mag weer een corner nemen en met zijn fluwelen traptechniek weet hij de inkomende linksachter Thom Nelen te bereiken. Deze ramt de bal met zijn hoofd bij de 2e paal binnen.
De vreugde aan de zijlijn bij de Zwaluwen’30-dugout door het gehele team, was hartverwarmend om te zien.
De SV Zandvoort probeerde nog wel om de gelijkmaker te forceren maar het gehele Zwaluwen’30-team werkte zich uit de naad om de kleine voorsprong vast te houden. Vooral de in de 70e minuut ingevallen Jim Nelen was extra lastig voor de
verdediging van Zandvoort. Dat Zandvoort in deze fase niet meer aan aanvallen toekwam was ook te danken aan invallers Nelen, Scheltens en v.d. Meer. De slagroom op het toetje kwam toen het scorebord al 90 minuten aangaf; opnieuw een corner voor Zwaluwen’30 met dezelfde strakke trap van Jorg Ooievaar. Nu was het bij de 2e paal Samet Cetin die met een mooie kopbal de eindstand op 1-3 bracht.
Een hard werkend Zwaluwen’30 had de verdiende overwinning in huis en de busreis naar Hoorn werd in opperbeste stemming afgelegd.

Komende donderdagavond speelt Zwaluwen’30 om 20.00 uur thuis voor de Districtsbeker tegen RCZ uit Zaandam.
Zaterdag a.s. is er geen wedstrijd vastgesteld voor Zwaluwen’30.