Keetzijde 20
1135VX
EDAM
tel. 0299-321703

Zwaluwen’30 heeft drie punten toegevoegd aan haar totaal door bij EVC in Edam te winnen met 1-2.
Het Hoornse team begon met een kleine bezetting op de bank. Door o.a. het ontbreken van Thom en
Jim Nelen door resp. werk en een blessure. Ook Diovaris Balentina en Jorg Ooievaar waren niet wedstrijdfit
en moesten vervangen worden. Tenslotte zat ook Milon den Boer op de tribune met een blessure.
De 1e kans was voor Zwaluwen’30 in de 5e minuut. Jerven Devid schiet naast bij de 2e paal.
In de 8e minuut een afstandsschot van Davy v.d. Meer. Een ongelukkige actie hierbij van de doelman van
EVC zorgt voor een vroege voorsprong voor Zwaluwen’30 van 0-1.
In de 15e minuut weigert Zwaluwen’30 de bal terug te spelen op haar doelman. Met veel moeite wordt
daarna de bal tot corner verwerkt. Een van ver goed geplaatst schot van Zwaluwen’30 wordt door de EVC-
doelman gepareerd in de 21e minuut. Een lob van EVC vanaf de 16-meterlijn in de 29e minuut wordt
overgetikt door doelman Tobias Droomers van Zwaluwen’30. Tot de rust niets meer spectaculairs.

In de 50e minuut een indirecte vrije trap binnen de 16-meter voor EVC. Via de muur en keeper Droomers
kan worden opgeruimd. Een levensgrote kans in de 53e minuut voor een counterend Zwaluwen’30;
Gregory Scheltens schiet, vrij voor de EVC-keeper, de bal over het doel.
Dit herhaald zich in de 64e minuut; nu is het Jerven Devid die ongehinderd mag doorgaan richting
de keeper van EVC. Ook Jerven zoekt het EVC-doel te hoog.
In de 68e minuut een snelle uitbraak van EVC over links waarbij een Zwaluwen’30-verdediger uitglijd
en zijn man ongehinderd het zestienmetergebied mag ingaan. Vrij voor keeper Droomers zorgt hij voor
het doelpunt van EVC. Stand 1-1.
Drie minuten later (71e minuut) wordt een hoekschop van Leon Schipper op waarde beoordeeld door
de inkomende Samet Cetin en hij zorgt met een harde kopstoot voor een tussenstand van 1-2.
Zakariya el Hayani komt in de 79e minuut voor de moegestreden Gregory Scheltens.
EVC voert de druk op richting doel van Zwaluwen’30 en brengt al haar (lange) aanvallers in het veld.
Er moeten risico’s worden genomen om de stand in evenwicht te brengen. Hierdoor ontstond er wel
veel ruimte achter de verdediging van EVC waar de aanvallers van Zwaluwen’30 te weinig gebruik van
maakten. Leon Schipper zag in de 83e minuut nog een hard schot over het EVC-doel verdwijnen.
De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 87e minuut. Leon Schipper speelt zich vrij en weet
de inkomende Samet Cetin te bereiken. Ook Samet schiet van dichtbij over het EVC-doel.
Scheidsrechter Robert Westland wist van geen ophouden en in de 94e minuut werd nog een bal van
de lijn gehaald door een Zwaluwen’30-verdediger. Na ruim 10 minuten blessuretijd floot de
scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon Zwaluwen’30 een overwinning met 1-2 noteren.
Een verdiende overwinning van een heel hard werkend Zwaluwen’30.

Volgende week (08.04.2023) thuis (inhaalprogramma) tegen de nummer 2 op de ranglijst DVVA.
Op 15.04.2023 opnieuw een thuiswedstrijd tegen Zandvoort.