Berkhouterweg 23
1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

Zwaluwen’30 trekt de positieve lijn van de laatste weken door en kwam opnieuw tot winst (3-0) in een leuke partij voetbal tegen de SV Arsenal uit Amsterdam.
Vorige week werd de volgende ronde van de Districtsbeker bereikt tegen De Foresters in en uit Heiloo (0-2).
De volgende tegenstander in de beker is RCZ uit Zaandam op woensdagavond 23 november a.s. (20.00 uur).

Vanaf het begin de wedstrijd tegen Arsenal had Zwaluwen’30 het initiatief. Jim Nelen, nu beginnend in de basis, en Jerven Devid waren direct een plaag voor de verdediging van Arsenal. Alle zeilen moesten worden bijgezet om het steeds switchende duo in bedwang te houden.
Het eerste doelpunt voor Zwaluwen’30 werd dus al snel aangetekend; in de 8e minuut speelt Jim Nelen zich op links prima vrij van enkele verdedigers en schiet de bal hard en laag in bij de 1e paal voor de 1-0.
Arsenal probeerde onder de druk uit te komen maar een goed spelend middenveld met Jorg Ooievaar en  Leon Schipper hadden er met de diepe stoorzender Diovaris Balentina goed het oog in. Er werd niets weggegeven!
In de 20e minuut leverde dit agressief storen door Diovaris het volgende doelpunt op. Zijn tegenstander liet zich overbluffen en Diovaris legt de veroverde bal prima af op de opgekomen Jerven Devid. Deze kijkt goed om zich heen en bereikt de vrijstaande Leon Schipper. Zijn strakke, lage schot vanaf de rand zestien, is teveel voor de  doelman van Arsenal. Stand 2-0. Een prima doelpunt gescoord door een energiek Zwaluwen’30.
Het 1e schot op het Zwaluwen’30-doel in de 30e minuut werd prima onschadelijk gemaakt door doelman Tobias Droomers. In de 33e minuut de eerste “echte” kans voor Arsenal bij een aarzeling in de Zwaluwen’30- Defensie. Tobias weet deze bal tot corner te verwerken. Aan de andere kant gaat een omhaal van Samet Cetin net over het doel van Arsenal. Diovaris Balentina schiet in de 36e minuut een vrije bal langs de verkeerde
kant van de paal. In de 38e minuut valt doelpunt nummer drie! Jerven Devid weet een diepe bal op waarde te schatten en gaat op snelheid richting doel van Arsenal. Zijn afronding voor de 3-0 is uitstekend.
In de 42e minuut moet Jim Nelen de 4-0 op het scorebord brengen maar door een kleine aarzeling van hem  weet de verdediging van Arsenal er nog een teen achter te krijgen en de bal tot corner te verwerken.
De enige en echte kans voor Arsenal in de 1e helft was een kopbal van dichtbij welke over ging.

Zwaluwen’30 begon de 2e helft met een onveranderd team. Het spelbeeld veranderde niet echt;
Een op elke kans loerend Zwaluwen’30 en een wanhopig verdedigend Arsenal. Rond de 60e minuut had Zwaluwen’30 verder afstand moeten nemen van Arsenal en aan het doelsaldo kunnen werken. Van dichtbij werden doelpogingen van Diovaris Balentina en Jerven Devid met kunst en vliegwerk onschadelijk gemaakt door de doelman van Arsenal. Aanvallend kwam Arsenal er niet aan te pas tegen een zeer attente Zwaluwen’30-verdediging.
In de 68e minuut kwam Gregory Scheltens voor Jorg Ooievaar in het veld.
Het gevaar bleef komen van een aanvallend Zwaluwen’30 en een verdedigend Arsenal.
In de 80e minuut wisselden Davey v.d. Meer en Fabian Juan voor resp. Jim Nelen en Samet Cetin en in de 85e minuut werd een moegestreden Diovaris Balentina vervangen door Zakariya el Hayani.
Vlak voor tijd raakte Gregory Scheltens, bij een voorzet, nog de lat boven de doelman van Arsenal maar  dit was ook het laatste wapenfeit  van de wedstrijd Zwaluwen’30-Arsenal met een uitslag van 3-0.
Opnieuw de nul achter, zoals ook gebeurde in de drie voorgaande wedstrijden. Door deze uitslag steeg Zwaluwen’30 naar de gedeelde 3e plaats met 9 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 13-06.
Volgende week neemt Zwaluwen’30 het op tegen mede-degradant AFC in Amsterdam. AFC is de huidige koploper met 10 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 11-04. Hierbij ook weer een ontmoeting met Mohad Zaoudi, oud-trainer van Zwaluwen’30 en huidig trainer van AFC.