Emauslaan 2
2012PH
HAARLEM
tel. 023-5287085

De 13e wedstrijd van de competitie was de eerste return-wedstrijd. Voor Zwaluwen'30 een heel belangrijke wedstrijd gezien de stand op de ranglijst. Zwaluwen'30 heeft wat goed te maken, want de 1e wedstrijd thuis tegen deze tegenstander was geen succes. Zwaluwen'30 verloor de eerste wedstrijd in september 2022 kansloos met 1 - 3. Dus het Hoornse team weet wat hier te doen staat in Haarlem.

Kon. HFC was vanaf de 1e minuut het betere team. Zwaluwen'30 had de 1e helft van deze wedstrijd grotendeels niets in te brengen en de verdediging moest alle zeilen bijzetten om de nul vast te houden Mede door goed optreden van onze keeper Tobias Droomers lukte dat aardig. Maar in twee minuten tijd kwam Zwaluwen'30 toch achter met 2 - 0. In de 40e en 41e minuut werd uit twee corners gescoord door de thuisclub. Dat was toch een behoorlijke domper voor de club uit Hoorn. Zeker met de wetenschap dat de corner waaruit de 1e goal viel onnodig was, omdat deze geheel onnodig werd weggegeven.
Zwaluwen’30 wist wat men moest doen in de 2e helft om toch nog moet een goed resultaat weg te komen. Doelpunten maken! Zwaluwen'30 probeerde het wel, was zeker strijdbaar, maar de thuisclub was en bleef de betere partij. Zwaluwen’30 wisselde nog enkele spelers maar HFC bleef duidelijk de bovenliggende partij en in de 86e minuut scoorde HFC, na een knappe aanval, nog de 3-0.
Jammer voor dit resultaat maar er zijn nog voldoende wedstrijden te spelen om er een mooi seizoen van te maken. Te beginnen komende zaterdag 11 februari thuis tegen AMVJ.