1035EW
AMSTERDAM
tel. 020-6311476

Door dit resultaat werd Zwaluwen’30 uiteindelijke derde op de ranglijst en mag meedoen aan de nacompetitie
voor een mogelijke promotie naar de 1e klasse. Zwaluwen’30 behaalde uit 24 wedstrijden 44 punten met
een doelsaldo van 60-37. Vierde werd ASV Arsenal, ook met 44 punten maar met een doelsaldo van 58-40.
Vijfde en dus ook deelnemer aan de NC werd Jong Holland met 42 punten en een doelsaldo van 66-40.

Onder een heerlijk zonnetje in Oostzaan op een mooi complex werd de wedstrijd gespeeld.
Oud-Zwaluwen’30-spelers Koen Verlaat en Dave Severins stonden in de basis bij OSV.
Voor Koen zijn laatste wedstrijd. Zijn voetbalschoenen gaan in de mottenballen.
Zwaluwen’30 was vanaf het begin het team dat het tempo bepaalde en goede aanvallen op de mat legde.
Alleen bij winst zouden we zeker zijn van plaats drie als eindresultaat van de competitie 2022-2023.
OSV had zich vorige week al veilig gespeeld en kon dus vrijuit spelen.

Een gedreven Zwaluwen’30-team creëerde enkele goede mogelijkheden, zonder dat van doelrijpe kansen
kon worden gesproken. Jim Nelen gaat in de 5e minuut al dribbelend de 16 in. Hij wordt aangetikt maar
blijft met moeite op de been. Vallen is goed voor een strafschop. Nu liet de scheidsrechter doorspelen.
De 1e kans voor OSV is in de 8e minuut; Een verre bal valt bijna binnen bij de 2e paal. Koppend kon nog
juist redding worden gebracht door Zwaluwen’30.
In de 12e minuut een kopkans voor Diovaris Balentina. De keeper staat goed en zo is kans weg!
In de 35e minuut komt Zwaluwen’30 op voorsprong; een prima assist van links door Leon Schipper wordt
door Diovaris Balentina nu wel binnen gekopt. Stand 0-1.
In de 42e minuut mag Jim Nelen helemaal alleen vanaf rechts doorgaan richting 16. Daar aangekomen
weet hij de bal onvoldoende te controleren en kan OSV alsnog corrigeren.

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30. Het overwicht bleef en het wachten was op meer doelpunten
voor het Hoornse team. Leon Schipper mag in de 50e minuut achter een diepe bal aan en schiet prima in.
De OSV-keeper redde bekwaam.
Een minuut later mag Bilal, na een mooie actie over rechts, uithalen voor een hard schot.
De bal gaat centimeters naast.
In de 55e minuut pakt de OSV-keeper een mooie vrije schop over het muurtje van Leon Schipper.
Jim Nelen heeft in 56e minuut de beslissing op zijn schoen. Hij speelt zich vrij voor het doel van OSV en
kan de hoek uitzoeken. Jim kiest voor een hard schot op doel, waar de doelman van OSV nog een vuist
achter krijgt. In de 70e minuut een actie van Diovaris Balentina; hij speelt de van rechts opkomende
Samet Cetin de bal uitstekend toe en Samet weet met een strak schot de 0-2 aan te tekenen.
Ook OSV krijgt in de 75e minuut een goede kans. Tobias Droomers weet de bal te onderscheppen.
In de 75e minuut komt Gregory Scheltens in het veld voor Diovaris Balentina.

Dan volgen er tien minuten waarbij van de aanwezige Zwaluwen’30-supporters sterke zenuwen wordt
gevraagd. In de 80e minuut krijgt Thom Nelen de bal tegen zijn arm in de zestien en de scheidsrechter
kon niet anders dan de bal op de stip te leggen voor een penalty voor OSV. Deze wordt benut en de
stand wordt 1-2. Nog niks aan de hand zou je zeggen! Twee minuten later weet de Zwaluwen’30-
verdediging een bal niet voldoende weg te werken. Bij de laatste poging gebeurde dit volgens de
scheidsrechter onreglementair door Thom Nelen en opnieuw gaat de bal op de stip.
en wordt opnieuw benut voor de 2-2. Wat een desillusie!
Jim Nelen wordt vervangen door Caio Chiocaccarelli en Zakariya el Hayani door Adi Moric.
Maar wat is Zwaluwen’30 zonder Leon Schipper? Hij mag in de 86e minuut vrij de zestien ingaan en
met een strak schot in de linkerbenedenhoek de 2-3 aantekenen. Maar nog was het niet gespeeld!
Uit een corner weet OSV een vrije man te bereiken, terwijl Zwaluwen’30 te veel ruimte weggaf.
Hier wist OSV wel raad mee; van dichtbij werd het 3-3. Het zal toch niet waar zijn??
De blessuretijd was al ruim aan de gang. Zwaluwen’30 ging voor alles of niets;
Nu was het lot Zwaluwen’30 gunstig gezind; de scheidsrechter ziet van dichtbij dat de bal door een
OSV-verdediger met de hand wordt geraakt. Penalty in de 95e minuut.
Voor Zwaluwen’30 een uitgelezen mogelijkheid om alsnog de volle, noodzakelijke winst te pakken.
Leon Schipper is de specialist in deze en hij faalde dan ook niet. Hard en hoog was het schot en de
OSV-keeper kansloos. Stand 3-4. Twee minuten later floot de goed leidende scheidsrechter
Jasper Jongejan voor het einde en kon Zwaluwen’30 met een diepe zucht maar heel blij naar
de kleedkamer. Vijf doelpunten in de laatste deel van de wedstrijd maakte het voor de
neutrale toeschouwer heel spectaculair maar voor de Zwaluwen’30-supporters betekende het
overuren voor het hart.

Hiermede werd Zwaluwen’30 dus derde in de eindrangschikking. Dit betekend dat de we de
1e ronde in de NC vrij zijn en in de 2e ronde, zaterdag a.s., een thuiswedstrijd hebben tegen