1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

Man of the Match goed voor 2 assists en 2 doelpunten!

De uitslag van 4-0 doet vermoeden dat het een simpel potje was afgelopen zaterdag thuis tegen de FC Weesp.
Na een matige eerste helft was de ruststand nog 0-0. Beide teams hadden wel enkele goede kansen gehad
om de score te openen in een vol strafschopgebied. De afronding bleef uit. Vaak ontbrak de goede eindpass
of het juiste steekballetje.
FC Weesp had in de 31e minuut nog de grootste kans. Een hoge bal voor de goal langs kon niet door keeper
Droomers van Zwaluwen’30 worden onderschept. Bij de 2e paal werd de bal net naast gekopt door de aanvaller
van FC Weesp.
Meteen na de rust kwam Zakariya el Hayani in het veld voor Gregory Scheltens.
Opnieuw een kans voor de FC Weesp in de 49e minuut. Bij een lange bal over links moest keeper Droomers
ver uit zijn doel om de bal te onderscheppen. De boogbal over hem heen werd van de lijn weggekopt door
de Zwaluwen’30-verdediging. Het eerste gevaarlijke schot van Leon Schipper was in de 50e minuut.
Zijn schot verdween over de deklat. Opnieuw een goede kans voor de FC Weesp in de 55e minuut;
Het strakke schot gaat via de deklat over het Zwaluwen’30-doel.
Dit was een van de laatste kansen voor de FC Weesp. Zwaluwen’30 combineerde beter in de loop van de
2e helft en was meer te vinden op de helft van de FC Weesp.
In de 60e minuut komt Zwaluwen’30 op een voorsprong van 1-0. Leon Schipper mag opstomen over links
en een prima voorzet afleveren welke, in een vol strafschopgebied,  door Samet Cetin van dichtbij met het
hoofd wordt afgerond. Vier minuten later is de wedstrijd beslist; Leon Schipper dribbelt zichzelf vrij op de
rand 16 en schiet daarna de bal snoeihard binnen voor de 2-0.
Hierna komen Jim en Thom Nelen in het veld voor Adi Moric en Caio Chioccarelli. Zwaluwen’30 gaat voor
meer doelpunten tegen een FC Weesp dat de greep op de wedstrijd kwijt was. In de 74e minuut wederom
een prima hoge bal vanaf links door Leon Schipper. Nu stond Zakariya el Hayani op de goede plaats om
met het hoofd af te ronden voor de 3-0. Het wordt ook nog 4-0 door (wie anders?) Leon Schipper;
In de 78e minuut kapt hij zijn directe tegenstander mooi uit op de rand van het zestienmetergebied en
schiet hij hard binnen voor zijn 2e doelpunt van de middag.
Jorg Ooievaar en Jerven Devid worden nog vervangen in de 80e minuut door Fabian Juan en Davy v.d. Meer.
De laatste 10 minuten hield Zwaluwen’30 de druk erop en speelde de wedstrijd eenvoudig uit.
Een hele nuttige overwinning waardoor het zicht op een eventuele deelname aan de nacompetitie in
stand blijft. Zaterdag 6 mei a.s. speelt Zwaluwen’30 de uitgestelde thuiswedstrijd tegen de S.V. Zandvoort.
Opnieuw een cruciaal duel i.v.m. deelname nacompetitie. Op 13 mei a.s. is de uitwedstrijd op en tegen
de SV Marken. Op 20 mei de thuiswedstrijd tegen DWS en op 27 mei de laatste wedstrijd tegen OSV