AMSTERDAM
tel. 020-6171944

Zwaluwen'30 moest een uitwedstrijd spelen in Amsterdam, Sportpark Sloten tegen DWS. Deze vereniging was een heel bekende en grote club opgericht 11 oktober 1907 onder de naam Hercules. De naam werd op 22 maart 1909 veranderd in Door Wilskracht Sterk (DWS) en heeft ook vele jaren betaald voetbal mogen spelen o.a. samen met Blauw Wit in het Olympisch Stadion te Amsterdam. De afgelopen jaren speelde deze vereniging op sportpark Spieringerhorn, maar om dat genoemd sportpark gerenoveerd wordt en daarbij ook een groot woningencomplex wordt gebouwd, moest DWS voor een aantal jaren verhuizen naar Sportpark Sloten.

DWS en Blauw Wit, ook een grote en bekende vereniging, die ook betaald voetbal heeft gespeeld, spelen nu samen op dit complex en delen een clubhuis. Dus veel historie bij elkaar.

Nadat de scheidsrechter had gefloten nam Zwaluwen het heft in handen en probeerde DWS onder druk te zetten. DWS gaf echter goed tegenspel, want er liepen bij DWS  toch een aantal voetballers rond die een goede balbeheersing hadden. In de 15e minuut kwam Zwaluwen'30 goed voor het doel van DWS na een fraai opgezette aanval, die eindigde in een schot op de paal van Leon Schippers. Vlak daarop brak DWS door, maar een knappe redding van de keeper van Zwaluwen'30 Tobias Droomers voorkwam dat de thuisclub op voorsprong kon komen. Zwaluwen'30 bleef wel de betere partij wat resulteerde in een behoorlijke kans in de 25e minuut voor Zwaluwen'30, maar de keeper van DWS redde bekwaam. Het is een leuke wedstrijd om te zien, want beide ploegen proberen goed te voetballen, waarbij Zwaluwen'30 wel de betere partij is. Men kreeg ook kansen maar die werden niet benut. In de 44e minuut kwam Zwaluwen'30 toch op voorsprong. Na een knappe opgezette aanval werd de bal door Jim Nelen voorgetrokken en fraai onhoudbaar afgerond door Jerven Devid 0-1, wat ook de ruststand werd.

Bij aanvang van de 2e helft was Bilal el Guennouni bij Zwaluwen'30 vervangen door Adi Moric. Caio Chioccarelli kwam voor Jerven Devid. DWS zocht meteen de aanval maar in de 49e minuut kwam Zwaluwen'30 al op een 0-2 voorsprong, na een vlotte aanval, voorzet Gregory Scheltens die uitstekend met het hoofd werd afgerond door Leon Schipper. Zwaluwen'30 had nu duidelijk het initiatief en de keeper van DWS voorkwam in de 50e en 51e minuut met goede reddingen dat Zwaluwen'30 de voorsprong nog verder kon uitbreiden. Ook DWS wisselde spelers om het tij te keren, maar Zwaluwen'30 bleef eenvoudig overeind.

In de 54e minuut een diepe bal richting Gregory Scheltens, die liep goed door en scoorde bekwaam 0-3. De wedstrijd was gespeeld. Zwaluwen'30 bleef fier overeind en speelde de wedstrijd rustig uit.
Een mooi resultaat van een goed spelend Zwaluwen'30.