1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

De eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse A is niet succesvol verlopen voor Zwaluwen’30.
De Kon. HFC (zat.) ging met de 3 punten terug naar Haarlem. Het Haarlemse team pakte direct  na het begin al het initiatief en Zwaluwen’30 kon slechts toekijken. Al in de 2e minuut scoorde
HFC. Deze treffer werd nog afgekeurd door de scheidsrechter i.v.m. duwen van de keeper.
Het zou een wake-up call moeten zijn voor het Zwaluwen’30-team. Niets was minder waar; al in de 6e minuut was een simpele intikker genoeg voor een 0-1 voorsprong voor HFC.
In de 16e minuut werd een hoge bal op het doel van Zwaluwen’30 niet genoeg verwerkt door de doelman van het thuisteam. Een half weggewerkte bal kon in de rebound van dichtbij worden binnengeschoten voor de 0-2.
In de 38e minuut kon een vrije trap, van net buiten de 16, goed worden verwerkt door de doelman van Zwaluwen’30. Aanvallend was Zwaluwen’30 in de eerste helft geheel ongevaarlijk en HFC kon eenvoudig de wedstrijd controleren.
In de 2e helft waren er diverse wissels toegepast door de thuisclub:
Doelman Jarie Koning was vervangen door Bas v.d. Louw. Jim Nelen kwam voor Davey v.d. Meer, Bilal el Guennouni kwam voor Gregory Scheltens en Adi Moric voor Zakaria el Hayani.
Het leverde wel meer voetbal op aan Zwaluwen’30-zijde.
De eerste kans voor Zwaluwen’30 was in de 49e minuut; een kopbal van Samet Cetin ging net over.
Er werden van beide kanten in deze fase weinig kansen gecreëerd .
De rushes van Jim Nelen en Jerven Devid via de buitenkanten brachten wel kleine mogelijkheden voor Zwaluwen’30. In de 66e minuut ging Jim goed door bij de 1e paal. De doelman van HFC redde ten koste van een hoekschop.
In de 70e minuut was de wedstrijd in feite beslist; een intikker bij de 2e paal van een volkomen vrijstaande HFC-er zorgde voor 0-3. In de laatste 20 minuten een onmachtig Zwaluwen’30 en HFC dat niet echt meer aandrong. Samet Cetin zorgde in de 90e minuut voor de “eretreffer” voor Zwaluwen’30 door een steekbal goed af te ronden (1-3).
Het slot was voor HFC; een 100% kans werd door HFC van dichtbij over en naast geschoten.
Een teleurstellend begin van een nieuwe voetbaljaar voor Zwaluwen’30.