Berkhouterweg 23
1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

De meeste toeschouwers waren het wel eens na afloop zaterdagmiddag van de wedstrijd Zwaluwen’30 tegen
het Oostzaanse OSV; een rommelige wedstrijd waarbij Zwaluwen’30 2 x tot scoren kwam bij het begin van
de wedstrijd en bij het begin van de 2e helft. Vooral in de laatste tien minuten had de score verder kunnen
(en moeten) oplopen dan de benauwde winst van uiteindelijk 2-1.
Het resultaat was wel voldoende om alleen de 2e plaats op de ranglijst in te nemen.
Het Amsterdamse AFC (zat) staat met 27 punten en een doelsaldo van 33-08 uit 11 wedstrijden op de 1e plaats.
Zwaluwen’30 volgt nu met 21 punten en een doelsaldo van 27-17 uit 11 wedstrijden op de 2e plaats.
De directe achtervolger is DVVA met 20 punten. Jong Holland, Kon. HFC, ASV Arsenal en EVC hebben 17 punten.
Van belang is dat AFC en de Kon. HFC niet kunnen/mogen promoveren naar de 1e klasse i.v.m. de aanwezigheid
van de zondagafdeling van deze verenigingen op een hoger niveau.
Zwaluwen’30 begon de wedstrijd zonder haar zieke aanvoerder Calvin den Boer en de geblesseerde Jorg Ooievaar.
De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud toen Jim Nelen heel attent reageerde op balverlies in de verdediging
van OSV. Hij kreeg vrije doorgang richting doel van OSV en zocht de goede hoek uit voor de 1-0.
Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd, waarin 2 oud-spelers van Zwaluwen’30 bij OSV hun opwachting maakten.
Koen Verlaat stond in de basis als verdediger voor OSV en in de 2e helft kwam ook Dave Severins nog in het veld.
De 1e grote kans voor OSV was in de 13e minuut bij een foute terugspeelbal van de Zwaluwen’30-defensie.
De bal verdween net naast de voor Zwaluwen’30 goede kant van de paal.
In de 19e minuut een strak schot van OSV, welke goed werd verwerkt tot corner door doelman Tobias Droomers.
In de 34e minuut bediend Jim Nelen met een uitstekende pass Jerven Devid. Uit goede positie schiet deze de bal over.
De gelijkmaker kwam in de 40e minuut; een verre vrije trap van OSV wordt in de verdediging van Zwaluwen’30
niet op waarde geschat en ook doelman Droomers kwam te laat om de goede kopgoal te voorkomen.
Waar Zwaluwen’30 aan het begin van de 1e helft nog vooral het initiatief had, moesten ze toezien dat in het
vervolg van de wedstrijd hun spel erg rommelig en onrustig werd. Stand bij rust 1-1.
Een onveranderd Zwaluwen’30 kwam in de 2e helft weer vroeg (50e minuut) op een voorsprong (2-1);
Nu mocht Diovaris Balentina een verre vrije trap nemen waar de doelman van OSV niet geheel kijk op had.
De bal verdween, zonder aangeraakt te zijn, onder hem door in het doel.
OSV had regelmatig het initiatief maar de verdediging van Zwaluwen’30 speelde geconcentreerd zodat er weinig
kansen ontstonden. De enige echte kans voor OSV was in de 65e minuut toen Thom Nelen nog net een vrije bal
over de deklat wist te tillen voor een corner. In dezelfde minuut een grote kans van dichtbij voor Jim Nelen.
Hij schiet via de deklat over!
Het laatste kwartier was vooral voor Zwaluwen’30; diverse 100%-kansen (van dicht bij) voor Jim Nelen en
Jerven Devid kon niet worden omgezet in de bevrijdende 3-1, waardoor het tot de laatste moment spannend bleef.
Het eindsignaal van scheidsrechter Jesse Knetsch werd van Zwaluwen-zijde dan ook met gejuich begroet.
Er volgen nu 2 uitwedstrijden voor Zwaluwen’30; op 28 januari a.s. uit tegen DWS in Amsterdam en op 4 februari a.s.
in Haarlem tegen de Kon. HFC. De eerstkomende thuiswedstrijd is op 11 februari a.s. tegen AMVJ.