Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaluwen’30 maakt 3-1 achterstand tegen Jong Holland in blessuretijd nog goed (3-3), 1e gelijke spel voor Horinezen in deze competitie.

tel. 072-5111449

Zwaluwen’30 speelde zaterdag jl. tegen Jong Holland in Alkmaar. Jong Holland heeft 2 punten meer
verzameld dan Zwaluwen’30 en staat daarmede op de derde plaats (26 uit 14).
Zwaluwen’30 staat op plaats vier (24 uit 14). De wedstrijd in Hoorn werd met duidelijke cijfers gewonnen (4-0).
Een goed combinerend Zwaluwen’30 was het eerste kwartier beter en gevaarlijker dan Jong Holland.
De 1e kans was al in de 2e minuut voor Jerven Devid. Voor de goal was hij echter niet scherp genoeg.
Leon Schipper zag in de 5e minuut een strak schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan.
In de 10e minuut was het juichen voor de Zwaluwen’30-aanhang; een schot op doel stuiterde via de
onderkant van de lat weer terug in het veld. De scheidsrechter had echter geen doelpunt geconstateerd.
Aansluitend aan de situatie bij het Jong Holland-doel kwam meteen de koude douche voor Zwaluwen’30;
In de 17e minuut van de wedstrijd raakte Encho Margaritha de bal verkeerd en deze viel ongelukkigerwijze
in het doel achter keeper Droomers. Stand 1-0.
Door Jong Holland kon in de 30e minuut met fortuin een Zwaluwen’30-bal van de lijn worden getrapt in
een mêlee van spelers.
Doelman Tobias Droomers meende in de 36e minuut een bal te kunnen onderscheppen op enkele meters
van de hoekvlag. Een snelle Jong Holland-ingooi werd aansluitend verlengd op de Jong Holland-spits.
Deze schoot voorlangs een geheel leeg doel. In de 42e minuut redde Droomers in 2 instanties bij de 1e paal.
De grootste kans voor Zwaluwen’30 kwam in de blessuretijd van de 1e helft; Diovaris Balentina schoot in
kansrijke positie van dichtbij snoeihard de bal tegen de paal.

Een onveranderd Zwaluwen’30 begon aan de 2e helft. Jorg Ooievaar werd in de 55e minuut vervangen door
Caio Chioccarelli en in de 60e minuut kwam Jim Nelen voor Gregory Scheltens.
Er waren kansen over en weer voor Jong Holland en Zwaluwen’30. Vooral Jim Nelen maakte het zijn directe
tegenstander op de linkerflank behoorlijk moeilijk.
In de 68e minuut speelt Jim Nelen op een prima wijze de bal in de voeten van Leon Schipper. Leon weet
wel raad met dit “Schippertje”  en plaatst met een strak schot de bal linksonder in het doel. Stand 1-1.
Vijf minuten later (73e minuut) kwam Jong Holland weer op een voorsprong. De verdediging van
Zwaluwen’30 stond niet goed en werd simpel uitgespeeld door de Alkmaarders. Stand 2-1.
Een minuut later werd het zelfs 3-1; weer werd de Zwaluwen’30-defensie simpel uiteen gespeeld en
kon de 3-1 op het scorebord.
Zwaluwen’30 had deze middag wel iets onverzettelijks. Met volle energie werd de weg naar voren gezocht
en vooral via Jim Nelen werd de defensie van Jong Holland onder druk gezet. Tussendoor verwerkte keeper
Droomers van Zwaluwen’30 nog een een verre bal van Jong Holland tot hoekschop.
In de 79e minuut opnieuw een prima loopactie van Jim Nelen. Zijn voorzet op de opgekomen Diovaris Balentina
is nagenoeg perfect en de kopbal van dichtbij van Diovaris is een prima afronding van deze actie. Stand 3-2.
Tot de 90e minuut een aanvallend Zwaluwen’30 en een op de counter loerend Jong Holland.
Jong Holland wist haar mogelijkheden echter niet te benutten en zo kwam het dat Zwaluwen’30 ook nog in de
blessuretijd mocht blijven hopen op ten minste een gelijkspel.
Dit gelijkspel kwam er in de 95e minuut; Caio Chioccarelli werd op de linkerzijkant prima aangespeeld en zijn
strakke schot op doel in de verre hoek was meer dan uitstekend; keeper ten Broeke had het nakijken.
Scheidsrechter Van Twiller vond het hierna genoeg en floot voor het einde. Eindstand 3-3.
Volgende week thuis tegen opnieuw een concurrent voor de bovenste plaatsten, het Amsterdamse DVVA.
Voor de Districtsbeker werd deze week geloot tussen de laatste 16 teams. Zwaluwen’30 speelt op
dinsdagavond 21 maart a.s. (20.00 uur) tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard.