Berkhouterweg 23
1624NS
HOORN NH
tel. 0229-235022

Na de Districtsbekerwinst (na penalty’s) op Reiger Boys van afgelopen dinsdagavond stond thuis de wedstrijd tegen
de ongeslagen koploper AFC op het programma. Tot nu toe won AFC 12 van de 15 wedstrijden en speelde er 3 gelijk.
Voor AFC is het jammer dat i.v.m. de nieuwe regels van de KNVB dit zaterdagteam (net zoals de Kon. HFC) niet mag
promoveren naar de 1e klasse. AFC-zondag speelt landelijk en dit is bepalend voor het lot van AFC-zaterdag van
oud-Zwaluwen’30-trainer Mo Zaoudi.

Zwaluwen’30 begon duidelijk defensief aan deze wedstrijd. Een versterkt middenveld en achterhoede moest AFC
de toegang tot de zestien verhinderen. Zij scoren erg gemakkelijk en Zwaluwen’30 was dus gewaarschuwd.
Met slechts Jerven Devid en Diovaris Balentina afwisselend in de spits kwam Zwaluwen’30 weinig aan aanvallen toe.
AFC bepaalde het spel en Zwaluwen’30 onderbrak zoveel mogelijk. Sommige momenten waren voor mensen met
een zwak hart bepaald niet geruststellend; in de 5e minuut een verre, te zachte terugspeelbal van Bilal el Guennouni
Met een uiterste krachtsinspanning weet Encho Margaritha redding te brengen. De eerste kans voor Zwaluwen’30
is in de 9e minuut. Jerven Devid mag alleen doorgaan op de keeper van AFC. Deze redt de situatie door zich voor de
bal te gooien en deze  weg te werken. In de 12e minuut een diepe bal op de rechterspits van AFC. Calvin den Boer
weet uiteindelijk met behulp van de Zwaluwen’30-verdediging het probleem op te lossen.
In de 20e minuut komt Zwaluwen’30 uiterst gelukkig op een voorsprong; een verre vrije trap van Leon Schipper
wordt in de zestien met het hoofd verlengd door AFC-verdediger Michael Sonneborn. Hard en hoog vliegt de bal
over zijn eigen keeper in het doel. Stand 1-0.
De eerdere actie met de terugspeelbal van Bilal wordt gevolgd door eenzelfde actie van Leon Schipper in de 31e
minuut. Doelman Tobias Droomers van Zwaluwen’30 weet, door snel uit te komen, met moeite redding te brengen.
Bilal el Guennouni weet in de 34e minuut nog net een teen achter de bal te krijgen toen deze in het lege
Zwaluwen’30-doel dreigde te verdwijnen. In de 39e minuut nog een curieuze redding door Tobias Droomers;
Een verre voorzet van rechts wordt door de wind meegenomen en dreigt hoog (maar wel onder de lat) in het
doel te verdwijnen. Met een uiterste krachtsinspanning weet Droomers de bal nog over de lat te werken.

Na de rust eerst een onveranderd Zwaluwen’30. Ook het spelbeeld veranderde niet veel. AFC mocht de bal hebben
en Zwaluwen’30 probeerde met snelle uitvallen de verdediging van AFC uit elkaar te spelen.
Droomers redt in de 46e minuut opnieuw door snel uit te komen en het probleem op te lossen op de rand zestien.
In de 55e minuut wordt de licht geblesseerde Diovaris Balentina vervangen door Jim Nelen.
In de 64e minuut komt AFC via Milan Eliasar op een verdiende 1-1. De aanvaller mag ongehinderd richting
keeper Droomers gaan zonder dat hem dit echt moeilijk wordt gemaakt. Van dichtbij plaatst hij de bal onder
Droomers in het Zwaluwen’30-doel.
In de 68e minuut komt Caio Chioccarelli voor Davy v.d. Meer. Leon Schipper krijgt in de 77e minuut een schietkans!
Jammer genoeg kapt hij de bal nog eens en is daarmede deze kans verloren.
In de 78e minuut krijgt AFC nog 3 kansen op een doelpunt; 3x wordt de bal ingeschoten en ook 3x (met moeite)
weggewerkt uit het strafschopgebied van Zwaluwen’30. Droomers weet ook in dezelfde minuut een AFC-bal,
via de paal, in zijn bezit te krijgen. Jorg Ooievaar wordt nog vervangen door Fabian Juan. Zwaluwen’30 weet
in de laatste 10 minuten, plus (lange) blessuretijd, AFC van zich af toe houden zodat de einduitslag 1-1 werd.
Na afloop werd er niet verbaasd opgekeken dat Tobias Droomers tot Man of the Match werd gekroond en de
bloemen van Jolanda’s Bloembinderij in ontvangst mocht nemen.
Volgende week speelt Zwaluwen’30 de uitwedstrijd tegen EVC in Edam. Maandag 27 maart is de KNVB-loting
voor de wedstrijden van de Districtsbeker West 1. Hierbij is Zwaluwen’30 doorgedrongen tot de laatste 8.