Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaluwen’30 uitgeschakeld in nacompetitie en promotie naar de 1e klasse. Nunspeet wint met 2-3 op het Westfriezen-veld in Zwaag.

In de nacompetitie om een promotieplaats naar de 1e klasse werd gespeeld op
het hoofdveld van de Westfriezen in Zwaag. Zwaluwen’30 dankt Westfriezen voor de
geboden gastvrijheid. Het was allemaal prima op orde bij onze zustervereniging.

De wedstrijd tegen 1e klasser Nunspeet was voor Zwaluwen’30, na winst in de laatste 5
competitie-wedstrijden, een goede graadmeter over de sterkte van het team.
De voorbereiding was uitgebreid en gedetailleerd. Ook het gevoel van de TC en de spelers
was positief.
Dat positieve gevoel kreeg al in de 4e minuut een behoorlijke knauw. Bij het uitverdedigen
wordt de bal simpel ingeleverd bij de spits van Nunspeet en deze weet wel raad met dit
cadeautje. Hij mag vrij doorgaan richting doelman van Zwaluwen’30 en scoort simpel de 0-1.
Leon Schipper mag in de 8e minuut vanaf een mooie positie een vrije trap nemen.
De doelman van Nunspeet brengt in 2 instanties de definitieve redding.
Encho Margaritha mag in de 11e minuut doorgaan over links. Zijn schot beland op het
lichaam van de doelman.
In de 15e minuut opnieuw een verkeerde pass door de Zwaluwen’30-verdediging;
doelman Tobias Droomers brengt redding.
Zwaluwen’30 heeft het initiatief in deze wedstrijd zonder tot echte kansen te komen.
De zijkanten met snelle Zwaluwen’30-aanvallers worden goed afgeschermd en
daarentegen gokte Nunspeet met lange ballen op haar snelle en bewegelijke aanvallers.
De spel in de 1e helft golfde wat op en neer, zonder hoogstandjes.
In de 44e minuut gaf de verdediging van Zwaluwen’30 te veel ruimte bij een aanval van
Nunspeet. Vanaf rand 16 weet Nunspeet met een strak schot in de linkerbenedenhoek
een voorsprong te krijgen van 0-2. Een koude douche voor de thuisclub.

Na de rust kwam Jerven Devid als aanvaller in het team van Zwaluwen’30 voor
Caio Chioccarelli. Het initiatief lag bij Zwaluwen’30 om de achterstand goed te maken.
Nunspeet werd meteen goed onder druk gezet en moest achteruit.
In de 58e minuut viel de aansluitingstreffer; van afstand schiet Jorg Ooievaar de bal
onhoudbaar achter de doelman van Nunspeet voor de 1-2.
Zwaluwen’30 ging op jacht naar de gelijkmaker maar in de 62e minuut moest scheidsrechter
Robin Punt het spel tijdelijk onderbreken i.v.m. vuurwerk op het veld door Nunspeet-aanhangers.
E.e.a. ging ten koste van het ritme van vooral Zwaluwen’30 op weg naar de gelijkmaker.
Nunspeet werd achteruit gedrongen en had het in deze fase heel moeilijk.
In de 72e minuut kwam deze gelijkmaker er toch; Samet Cetin schoot, ruim buiten het
16-metergebied, de bal schitterend achter de kansloze doelman van Nunspeet.
Nunspeet hanteerde de counter en de verdediging van Zwaluwen’30 moest steeds
goed opletten op de uitbraken van Nunspeet. Toch ging het hier mis voor Zwaluwen’30;
Thom Nelen onderbrak in de 79e minuut onreglementair een doorbraak van Nunspeet en kreeg
van de leidsman de rode kaart voorgeschoteld. Zwaluwen’30 moest met 10 man verder.
Het spelbeeld wijzigde niet veel want Zwaluwen’30 bleef jagen op de zo gewenste voorsprong.
Bij een van de uitbraken van Nunspeet in de 82e minuut weten zijn toch het derde doelpunt
te produceren. Stand 2-3.
Gregory Scheltens komt meteen in het veld voor Jim Nelen en Zwaluwen’30 deed er alles aan
om opnieuw gelijk te komen. Met kunst en vliegwerk bleef Nunspeet overeind.
In de tumultueuze slotminuten kreeg Jorg Ooievaar ook nog een rode kaart van de matige
en zeer wispelturige scheidsrechter R. Punt. Eindstand 2-3.
Een teleurgesteld Zwaluwen’30 kan terugzien op een maximale inspanning om een beter
resultaat te halen. Zij hebben deze middag alles gegeven. Het mocht echter niet zo zijn.