Papelaan 153
1382RL
WEESP
tel. 0294-413791

Zwaluwen’30 speelt in de maand december 2022 nog tegen 2 teams welke de ranglijst sluiten. FC Weesp en Marken zijn de tegenstanders op resp. 3 december en 10 december 2022, waarna de winterstop zal ingaan.
Het doel is om geen verdere onnodige punten te verspelen en het jaar goed af te sluiten.
Zonder Thom Nelen, die vader werd van een zoon (Frenkie) in de nacht van vrijdag op zaterdag,  werd 2 uur eerder vertrokken uit Hoorn. Het aanvangstijdstip was vervroegd i.v.m. de WK-wedstrijdstrijd van het NL XI-tal op de zaterdagmiddag.
Tot afgelopen zaterdag had de FC Weesp 1 winst- en 1 gelijkspel behaald en dus 4 punten.
De wedstrijd in Weesp, onder frisse omstandigheden, begon gelijkwaardig. Weesp heeft
geen slecht team en voetbalde volop mee met een aanvallend Zwaluwen’30.
De beide vleugelverdedigers aan de Weesperzijde hadden wel moeite met de snelle buiten-spelers van Zwaluwen’30. De 1e actie aan Zwaluwen’30-zijde kwam van Samet Cetin; in de 8e minuut verdween een strak schot naast het doel.
In de 15e minuut een goede voorzet van Jim Nelen op Jerven Devid. Zijn schot gaat over het doel.
Na 20 minuten neemt Zwaluwen’30 meer en meer het initiatief. Een schot van Samet gaat over terwijl een goede kans van Jerven Devid voorlangs wordt geschoten in de 24e minuut.
In de 28e minuut werd het tijd voor “een Schippertje”. Opnieuw was het Leon Schipper die op bijna dezelfde wijze zoals eerder deze competitie de stand op 0-1 bracht. Van afstand een strak en geplaatst schot was dus wederom de openingsgoal van Leon. De ban gebroken?
Het eerste “gevaar” van de FC Weesp kwam in de 30e minuut; een vrije trap rand 16, werd tot corner verwerkt , terwijl een schot van ook net buiten de 16, over het doel verdween.
Bij opnieuw een corner van Weesp werd de bal net buiten de 2e paal buitengewerkt.
Voor de rust nog 2 grote kansen om de score uit te breiden aan Zwaluwen’30-kant;
Een goede voorzet van Jim Nelen op Samet Cetin ging naast terwijl Gregory Scheltens vlak voor de rust had moeten scoren toen hij, geheel ongehinderd bij een diepe bal, mocht doorgaan de doelman van Weesp. Zijn schot verdween naast het doel.
Stand bij de rust een benauwde 0-1 voorsprong. Gezien het spelbeeld tot dan, was dit te mager.
Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30, wat doorging om vooral via de vleugels gevaar te stichten in de achterhoede van de FC Weesp. Bij één van de uitvallen over links werd in de 54e minuut Jim Nelen diep gestuurd. Op snelheid ging hij de verdedigers van Weesp voorbij  en stuitte hij, buiten de 16, op de ver uitgekomen doelman van Weesp. Deze tikte hem aan en de jonge, goed fluitende scheidsrechter, gaf de onfortuinlijke doelman een rode kaart.
De toegekende vrije trap van Jorg Ooievaar ging naast.
Zwaluwen’30 nam, tegen de 10 man van Weesp, nog meer het initiatief en het wachten was  nuop meer doelpunten van Hoornse-zijde. Een voorzet van Bilal vanaf de achterlijn was nog te kort om gevaar te stichten maar in de 61e minuut was het wel raak.
Jim Nelen was weer weg over links en bediend op een prima wijze de mee opgekomen
Leon Schipper voor een simpele intikker recht voor het doel. Stand 0-2 en de wedstrijd gespeeld.
In de 66e minuut zorgt Jim zelf voor de 0-3, na goed doorzetten. Nog was Jim niet klaar;
Nu was hij weg over rechts en mocht hij simpel Jerven Devid bereiken, welke mee opgekomen was. Jerven pakte dit cadeautje graag aan en zorgde met een simpele voetbeweging voor de 0-4.
In de 78e minuut kwam Milon den Boer voor Jim Nelen in het veld. Jim had zijn bijdrage wel geleverd en mocht gaan rusten. In minuut 81 komt de stand op 0-5; Jerven Devid bediend Diovaris Balentina op maat en deze scoort ook nog simpel van dichtbij.
De FC Weesp komt aan een doelpunt; in de 87e minuut staat het even niet goed in
de verdediging van Zwaluwen’30 en mag Weesp een (ere)treffer vieren. Eindstand 1-5.
In de 88e minuut komt Adi Moric nog voor Calvin den Boer in het veld.
We kunnen stellen dat Weesp haar verzet in deze wedstrijd moest opgeven nadat de doelman zijn rode kaart opliep en zij met 10 man moesten doorgaan. Tot die tijd deed Weesp redelijk mee in de wedstrijd. Komende zaterdag thuis tegen Marken (14.30 uur), de huidige nummer laatst op de ranglijst. Na de wedstrijd is er op het grote scherm in de kantine een WK-kwartfinale te zien tezamen met de gezellige Zwamibo (Zwaluwen)- bijeenkomst.
Zwaluwen’30 staat nu op de ranglijst op een 6e plaats met 15 punten uit 9 wedstrijden.
Gezien het feit dat een ieder van de teams in deze klasse van een ander team kan winnen (of verliezen) is er voldoende perspectief om nog enkele plaatsen te stijgen op de ranglijst.