Mede door dit resultaat kan Zwaluwen’30 zich gaan opmaken voor de nacompetitie met als

De reglementen van de KNVB zijn duister te lezen! Mede doordat teams als AFC en de Kon.HFC
niet kunnen/mogen promoveren is er een nogal een ingewikkelde procedure vastgesteld welke teams
aan het eind van de (competitie) rit zouden mogen meedoen aan de nacompetitie om promotie.

Nu is alles wel duidelijk: samen met Zwaluwen’30 zullen dit ook de ASV Arsenal en Jong Holland zijn.
De nummers 3,4 en 5 van de eindstand. Wie 3e, 4e of 5e gaat worden wordt duidelijk na de laatste
competitieronde van zaterdag 27 mei a.s. ASV Arsenal is uitgespeeld (24 wedstrijden) en heeft 44 punten
met een doelsaldo van +18 en staat nu 3e. Zwaluwen’30 speelt de laatste wedstrijd in Oostzaan tegen OSV.
Zwaluwen’30 staat nu 4e met 41 punten en een doelsaldo van +22. Jong Holland staat nu 5e met
39 punten en een doelsaldo van +24. Bij winst op OSV kan Zwaluwen’30 dus 3e in de eindrangschikking
worden. Een prima resultaat van een bijna geheel nieuwe selectie in het seizoen 2022-2023.

Bijzonderheid: de komende weken/maanden zal het Zwaluwen’30-kunstgrasveld worden gerenoveerd en
derhalve kunnen er geen thuiswedstrijden meer plaatsvinden op ons hoofdveld. Alternatieven worden nu
door het Bestuur onderzocht/bekeken.

Dan nu het verslag van de thuiswedstrijd tegen AFC DWS:

Over de eerste twintig minuten kunnen we kort zijn: een beter combinerend Zwaluwen’30 tegen een
achteruitlopend DWS. Tot het 16-metergebied ging het wel goed bij Zwaluwen’30, maar echte kansen
creëren daarna voor het doel van DWS ontbrak nog.
Eigenlijk viel de 1-0 echt “uit de lucht”; Samet Cetin (zo vaak scoorde hij de 1e goal dit seizoen!) nam de
bal in de 23e minuut van afstand vol op zijn slof en als een raket vloog de bal over de doelman van
DWS in het doel. Een prima goal, op een prima moment!
In de 28e minuut schiet Jorg Ooievaar een goede terugleg-bal over het doel van DWS.
In de 32e minuut mag Jim Nelen over links achter een diepe bal aan. Hij weet deze bal op waarde te
schatten en schiet daarna knalhard binnen in de rechter-benedenhoek achter een kansloze doelman.
Stand 2-0.
In de 35e minuut moet rechterspits Caio Chioccarelli met een liesblessure het veld verlaten.
Hij wordt vervangen door Gregory Scheltens.
In de laatste minuut voor de rust nog een kans voor Thom Nelen. Zijn kopbal van dichtbij gaat voorlangs.

Na de rust voorlopig hetzelfde spelbeeld; Zwaluwen’30 valt aan en DWS verdedigd.
Keeper Droomers van Zwaluwen’30 had een rustige middag.
In de 54e minuut een vrijgespeelde Jorg Ooievaar; hij schiet over!
In de 68 minuut een kans voor de hard werkende Diovaris Balentina. Hij schiet op de voeten van
de doelman.In de 70e minuut is de wedstrijd beslist; Gregory Scheltens wordt midden voor het doel
vrijgezet door een prima steekbal en hij weet de doelman van DWS te verschalken met een bal door
de benen. Stand 3-0.
In de 75e minuut komen Zakariya el Hayani en Fabian Juan in het veld voor Jim Nelen en Diovaris Balentina.
Leon Schipper is in deze wedstrijd niet echt succesvol met zijn anders zo gerichte schoten op doel;
In de 76e en 79e minuut zoekt hij de deklat van DWS te hoog. Wissel in de 80e minuut; Adi Moric
komt voor Samet Cetin.
In de 81e minuut zet Leon Schipper Zakariya el Hayani geheel vrij voor de keeper van DWS en zo komt de
stand op 4-0.
Dat Fabian Juan nog een echte kans op 5-0 laat liggen door de bal van dichtbij naast te tikken, mag de
pret niet drukken. Zwaluwen’30 deed wat noodzakelijk was en dat was alleen maar winnen!!

Man of the Match werd Jorg Ooievaar en hij nam de bloemen in ontvangst van Jolanda’s Bloembinderij.