Voorbeschouwing

Voorbeschouwing:

Zaterdag 17 maart 2012 staat de wedstrijd tussen Zwaluwen '30 en Sparta Nijkerlk op het programma. En het wordt tijd dat het elftal van trainer Mohad Zaoudi de negatieve spiraal van 5 nederlagen op rij gaat doorbreken. Tegenstander Sparta Nijkerk kent minder zorgen. Hoewel zij niet meer lijken mee te spelen om de hoofdprijs, staan zij er wel goed voor in de 3e periode door 2 overwinningen op rij. Overwinningen die volgden op een 3 - 0 verlies bij ... Sportlust '46, precies de ploeg die afgelopen zaterdag Zwaluwen'30 met dezelfde cijfers op de pijnbank legde. En wat zou het voor de hoornse ploeg goed uitkomen als zij het zelfde goede vervolg kunnen geven aan de nederlaag in Woerden, als Sparta Nijkerk heeft gedaan.

Sparta Nijkerk:

De ploeg van trainer Simon Ouaali presteert de laatste 5 wedstrijden heel redelijk. De ploeg zal hogere verwachtingen hebben gehad van dit seizoen dus het winnen van de 3e periode zal nu het voornaamste doel zijn. Naast de nederlaag tegen Sportlust'46 verloor het van koploper Huizen, maar daar staan ook 3 overwinningen tegenover. Topscorer is Maurice vd Wilt met 10 goals, hoewel hij in de wedstrijd tussen beide ploegen eerder dit seizoen in Nijkerk niet wist te scoren. De laatste 2 wedstrijden trof hij echter doel dus hij lijkt de scorende vorm te pakken te hebben. Andere opvallende namen bij de Nijkerkers zijn Karim Elkadouri en Harry Hamstra die beiden in het verleden in Hoorn al wisten te scoren tegen Zwaluwen'30.

Zwaluwen '30:

Voor Zwaluwen '30 tellen hele andere doelen op dit moment. Eigenlijk is het woord doelen terug te brengen tot de enkelvoudige vorm ervan, Het doel is weer eens een wedstrijd winnend af te sluiten. Na een prima reeks voor de winterstop werd er in 2012 nog wel gewonnen van Odin '59 maar daarna volgden 5 nederlagen op rij en dat is Zwaluwen'30 onwaardig. De nederlagen op eigen terrein tegen Ter Leede en Huizen waren echter net zo ongelukkig als onnodig en daar moet de ploeg vertrouwen uit putten. Voeg daarbij de revanchegevoelens voor de hele matige vertoning afgelopen zaterdag in Woerden tegen Sportlust '46 en het zal duidelijk zijn dat er heel veel te halen valt zaterdag voor de ploeg van trainer Mohad Zaoudi.

De wedstrijd:

Afgaand op de laatste 2 ontmoetingen tussen beide verenigingen in Hoorn zou een goed resultaat mogelijk moeten zijn voor de thuisploeg. Op 6 september werd het na een 0 - 3 achterstand uiteindelijk 3 - 3 waarbij de gelijkmaker ver in blessuretijd viel. Op 23 januari 2010 werd het 4 - 2 voor Zwaluwen '30, een resultaat die het begin bleek van een hele sterke serie. Het hier en nu laat zien dat een goed resultaat zaterdag net zo welkom als noodzakelijk is voor de hoornse ploeg en dat betekent ook dat zij de ploeg zullen zijn die het meest aanspraak wil gaan maken op dat goede resultaat. Sparta Nijkerk is echter een goede ploeg met goede voetballers en zeker geen ploeg die te onderschatten valt. Het lijkt daarom zaterdag een open en enerverende wedstrijd te worden waarbij de grote vraag zal zijn welke ploeg het meest aanspraak wil maken op de 3 punten. Ik wens u in elk geval heel veel plezier toe.

Mike de Haan