Lid worden?

ZWALUWEN’30 HANDBAL

Een gezellige en hechte groep mensen die met fris elan de schouders eronder zet.

De handbaltak van de omni-vereniging heeft na enkele jaren geleden nog in de eredivisie te hebben gespeeld, een aantal passen terug moeten maken.

Komend seizoen zal het 1e damesteam uitkomen in de landelijke regioklasse.
Het voordeel van deze klasse is dat vrijwel elke wedstrijd een derby genoemd kan worden. Veel publiek, leuke sfeer en geen kostbare busreizen meer naar de andere kant van Nederland.

Dit wordt een seizoen waarin Zwaluwen zal moeten laten zien, de weg terug naar boven te hebben gevonden. De vaste hechte groep blijft grotendeels behouden, terwijl een aantal speelsters terugkeren op het oude nest en voor fris elan zal moeten zorgen. Lekker meedraaien in de bovenste
regionen staat voorop.

Daarnaast heeft de jeugd de toekomst en is het deze groep waar ook veel aandacht naar uitgaat. De verhoogde trainingsarbeid welke geleverd wordt bij de jeugdteams zal op termijn vruchten moeten afwerpen. Deze teams worden voor een deel al versneld doorgeschoven naar een hogere leeftijdscategorie. Op technisch en tactisch vlak wordt veel aangeleerd tijdens de trainingen, het fysieke deel komt met name tijdens de wedstrijden.

Complete jeugdteams bij wedstrijden van het 1e damesteam op de tribune zorgen voor de broodnodige aanmoedigingen en schetst daarmee de eenheid binnen het handbal.
Inmiddels merken we al dat de trainingsfaciliteiten die Zwaluwen met de hoeveelheid trainingsuren en de eigen zaal biedt voor een aantal jeugdspeelsters van andere verenigingen reden is de overstap naar Zwaluwen te maken. Iedereen is welkom om een aantal proeftrainingen mee te doen.

Op bestuurlijk vlak staat Zwaluwen’30 een zo breed mogelijke basis voor ogen. Doelstelling is zoveel mogelijk leden, ouders van leden en vrijwilligers bij en om het handbal te verzamelen. Het creëren van een grote vaste hechte groep zal er toe moeten leiden dat vele schouders licht werk maken. Het uitvoeren van een taak bij de vereniging is voor velen weer als vanzelfsprekend.

Reeds vorig jaar zorgde het frisse elan van de activiteitencommissie
voor een fantastisch verlopen jeugdkamp van 3 dagen in de bossen en duinen van Schoorl. Daarnaast werd ook nog even op prima wijze het Rg-systems jeugdtoernooi op het eigen complex georganiseerd.

Komend seizoen staan weer andere plannen op stapel. Samenwerking met onze grote voetbalbroer zal daarbij één van de speerpunten zijn.

Zwaluwen’30 handbal zal ook komend seizoen weer van zich laten horen!

Leden over de handbalafdeling:

'Bij Zwaluwen’30 voel je je, zeker ook als je zoals ik van buiten Hoorn komt, snel thuis en opgenomen binnen de vereniging. Het prettige van een compacte handbalafdeling is dat iedereen elkaar snel leert kennen, dat vriendschappen snel zijn gelegd en dat aandacht en support voor elkaars team veelvuldig mogelijk is.'

'Gezelligheid en goede sfeer is binnen de handbal geen probleem. De foto zegt meer dan voldoende'

'Met name de thuiswedstrijden van Dames 1 zijn voor alle jeugdleden een moment om elkaar te treffen. Gaan we met zijn allen op de tribune uit ons dak. Onze eigen sporthal maakt dat je echt “thuis” speelt en ons buitenveld ligt zo door groene bossages omsloten dat het langs de lijn al gauw gezellig en druk is.Voordeel is natuurlijk ook dat wij bij slecht weer voor alle trainingen kunnen uitwijken naar de sporthal.
Kom dus net als ik handballen bij Zwaluwen’30'.

Lid worden..? Ga naar de aanmeldpagina van Zwaluwen '30.

Geen verdere artikelen gevonden.